Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, a więc, czy ktoś ma lub miał takie objawy? Jaka choroba się z tym wiąże. Moja dziewczyna od 2 miesiecy, nie może sobie z nimi poradzić. Wcześniej występowały zawroty głowy i bóle brzucha, bóle w okolicy serca, nadwrażliwość na ciepło, ale już się nie pojawiają. Na początku myśleliśmy, że to anemia, potem niedociśnienie krwi, coś związanego z tarczycą, ale ani morfologia, ani badania THS nic nie wykazały. Myślałem, że może to być nerwica albo być może jakaś choroba związana z układem krążenia. Prosze o pomoc.
Witaj przeczytałam to co piszesz o swojej dziewczynie miałam te same objawy bule głowy które się nasilały z tygodnia na tydzień przy tyn drżały mi ręce miałam mdłości po namowie mojego męża zgłosiłam się do lekarza po długich badaniach krwi i t.p nic nie wyszło wyniki były dobre dopiero jak zaczęli mi dokładnie prześwietlać głowę wykryli u mię silno migrenę niestety leki które biorę będę brać przez długie lata tylko dzięki nim poczułam się jak dawniej jak bym nie była chora .
Przy nerwicy chorujemy właściwie na wszystko, szukamy przyczyny i próbujemy to potwierdzać, jednak lekarze mówią nam, że wyniki są dobre i generalnie to nic nam nie jest. Ja sama czasami wolałabym usłyszeć od kardiologa czy internisty, że mam np. tarczycę czy nadciśnienie. Ale to tylko stres i nerwy powodują zwiększoną wrażliwość i wyższe ciśnienie oraz tętno. Ale TheJoker, niech twoja dziewczyna nie rezygnuje z badań i konsultacji lekarskich, a jeżeli wszystko będzie dobrze, to proponuje poradzić się wtedy psychologa lub psychiatry. Nie trzeba się bać wizyty, sama korzystam z jego pomocy i dzięki temu jakoś funkcjonuję. Pozdrawiam.

Witam. Mam podobne objawy. Mam 16 lat, mężczyzna, kilka razy dziennie mam silne bóle głowy zaraz za oczami koło uszu. Bóle sa silne i krótkie. Trwają ok. minuty i w trakcie boku chce mi sie spać i słabo sie czuje. Mam też zwroty głowy przy wstawaniu np. z krzesła co to moze być? Chce namówić rodziców na rezonans ale oni mówią ze nic mi nie jest