Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Pulsacyjny ból w mostku a wysiłek fizyczny

Gość Darunia

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Od pewnego czasu odczuwam kłucie w mostku. Szukałam już informacji na ten temat i wydaję mi się, że to nerwobóle. Dla jasności opisze wam moją dolegliwosc. Ból w mostku jest pulsacyjny, czesto odczuwam go podczas przeniesienia cięzaru tułowa na łokcie, dłonie. Czasami boli gdy leżę na boku. Czy moze mieć to jakiś związek z wysiłkim fizycznym? Od dwóch miesięcy biegam. Ból jest znośny i idzie z nim żyć aczkolwiek czasami jak znienacka zakłuje to aż oczy wychodzą na wierzch:) Czy idzie jakoś go uśmierzyć? Pozdrawiam
Zanim zaczęłaś biegać to powinnaś była skonsultować to z lekarzem, zrobić sobie próbę wysiłkową serca i kontrolować ciśnienie krwi. Być może masz nieodpowiedni dystans lub prędkość tego biegu i po prostu twój organizm nie jest w stanie tego znieść. Nie lekceważ tego, bo jeśli na razie mówisz, że ból jest znośny, to oby w przyszłości się nie okazało, że coś zaniedbałaś. Pozdrawiam.
Dzięki za porady.Faktycznie trochę to zlekceważyłam. Czasami odczuwam równoległy bol w prawej łopatce, być moze ma to jakiś zwiazek z odcinkiem piersiowym kregosłupa? Przez ostatnie dwa lata intensywnie (czasami po 2 godzny dziennie) jeździłam na rowerze stacjonarnym. Obciazenie kręgosłupa było wówczas znikome.Przeniosłam się na bieganie by wycwiczyc inne partie mięsni. Może dlatego, ze podczas biegania bardziej obciążam kregoslup mój organizm *przemówil*? Tak czy siak chyba udam się do rodzinnego.Pozdrawiam was serdecznie.