Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,od około 3 miesięcy mam problem z cinieniem,strasznie mi skacze a prz tm czuje jakies dziwne bule,uciski i chrząszczenie w głowie,zrobione mam następujace badania:pobrano mi plyn z rdzenia kregowego,tomograf glowy,badanie przekrojowe oka,rtg pluc,ekg,krew,i wszstko niby ok.obecnie biore takie leki jak tertensif,kaldyum,amlozek oraz hydroksyzyne,niestety wysokie cinienie wciaz sie utrzymuje i nadal mam te same objawy a lekarze mnie odsylaja z kwitkiem,co dalej???nie moge tego tak zostawic...
Niesamowite ze udalo ci sie zrobic tyle badan na podstawie takich malo specyficznych objawow. Ale skoro tyle ich miales i wszytko jest ok to znaczy ze przyczyna jest pscyhika i nad nia trzeba pracowac. Wyjasnij jedno - skoro nic nie stwierdzono to na co bierzesz te leki?
należy znależć przyczynę nadciśnienia.Jest ich wiele.I wtedy odpowiednio zareagować.Nie wiem jakie ty masz ciśnienie.Ale mam przypadek w rodzinie,że gość po 50-tce miał 170 na 100.I bez leków się sam wyleczył.Przez trzy miesiące codziennie pływał po godzinie,schudł 7 kg, a ciśnienie ma do dziś 135 na 80.A było to z 5 lat temu.Zapomniałam napisać,że odżywia się antycholesterolowo tzn. cała rodzina się tak odżywia,żeby mu osobno nie szykować.Przeczytaj artykuł pt.,,Cholesterol i trójglicerydy**.A jak tam u ciebie z cholesterolem? Badałeś?
jeżeli do tej pory miałeś ciśnienie prawidłowe- to podwyższenie ciśnienia może być od choroby nerek,tętnicy nerkowej,po stosowaniu hormonów sterydowych,a nawet nadczynności lub niedoczynności tarczycy.....Najpierw trzeba znależc przyczynę.Obniżanie lekami to leczenie objawów ,a nie usuwanie przyczyny.A jak u ciebie z takimi rzeczami jak: nadwaga[facet powinien mieć mniej niż 102 cm w pasie],Papieroski,alkohol,kawka,sól,stres,BRAK RUCHU???Czy to Ciebie dotyczy?Jeśli tak ,to zmień to.Zbadaj poziom hormonów tarczycy ,nerki i co tam trzeba do znalezienia przyczyny.