Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ból i kłucie w sercu po założeniu bajpasów

martyna111

Rekomendowane odpowiedzi

Mój tata miał operacje bajpasów 5 misiący temu w Aninie. Od miesiąca znów czuje ból i kłucie w sercu. EKG ma gorsze niż to po operacji. Coś sie dzieje ale lekarze nie wiedzą co. Za tydzień będzie miał ponownie robioną koronografie i niewykluczona jest ponowna operacja. Czy to możliwe że bajpasy tak szybko się zatykają ? Tata trzymał diete, dużo spacerował...
WITAJ! Jestem 3lata po by-passach (4 szt) i wieku przypuszczalnie taty. Czuje się świtnie.Uważam, że może jest to związane z nerwicą, ze strachem przed zawałem. To że zatykają się by passy jest to prawda. Dlatego chodzę profilaktycznie na terapię chelatową (przeczytaj w internecie).Ludzie, którzy chodzą na terapię osiągają b.dobre wyniki-pozdrawiam.
Witaj Martyna 111!! Jestem 3 lata po operacji by-passów, a po 2 latach zamknął się jeden by-pass.. Niektórym pacjentom by-passy mogą zamknąć się po pół roku , a u niektórych wytrzymują nawet 10-15 lat i to nie jest reguła, bo to zależy od wielu czynników. Jeżeli tata będzie miał koronarografie, wtedy się okaże co jest przyczyna dolegliwości. Pozdrawiam