Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Anomalia tt. wieńcowych

Gość Marcin

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Ostatnio byłem na badaniu, porobiłem ekg, rtg, usg i wszystko ok... z wyjątkiem ekg, wg kardiologa mam zmiany w ekg ale echo bez zmian i coś tam też bez zmian i na 99% procent jestem zdrowy ale ten 1 % trzeba wyjaśnić i może być to duży problem, gdyż kardiolog podejrzewa anomalie tt. wieńcowych. Nie orientuję się w sprawach medycyny, ktoś mógłby mi wyjaśnic to co właściwie jest? Inna sprawa to chcę napisać, że czasem, gdy gdzieś wyjeżdżam czy na zawody sportowe czy u gości często mam coś nie tak w przełyku w klatce piersiowej, najcześciej przy jedzeniu, coś jakby mnie dusiło, cisneło, taki niby ból ale nie kłucie, i wiem, że jak jeszcze biorę coś do jedzenia to zwymiotuję a dopiero co zaczynam jeść...nawet jak jestem głodny. Co to może być?
kiedys czytalem ze sportowcy z anomaliami tetnic najczesciej wsrod uprawiajacych sport umierali na nagle ataki serca wiec lepiej ze swoja wada ogranicz sie tylko do rekreacyjnego jego uprawiania.sytuacja wygladala tak ze jakos one wygiete byly i to zwiekszalo szanse zawalu iles tam razy jakos tak czy narośl jakaś tam była sam nie pamiętam. Pozdro