Gość Marcin Opublikowano 5 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2009 Witam biorę lek na alergie o nazwie flonidan -... Dawkowanie: Doustnie. Dorośli i dzieci powyżej 12 roku życia 10 mg raz na dobę (1 tabletka dziennie). Jednak się zapomniałem o godzinie 10.00 wziałem tabletke po czym drugi raz zażyłem o 21. Czyli w ciągu doby zażyłem 20 mg. substancją czynną tego leku jest loratadyna. proszę o odpowiedź, czy mogą być jakieś działania niepożadane czy raczej powinno być dobrze? Cytuj Odnośnik do komentarza
Krzysiek20lat Opublikowano 7 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2009 Jeśli dalej żyjesz i masz sie dobrze oznacza to ze nie było zadnych przykrych powikłań z przedawkowaniem :)) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza
martuska83 Opublikowano 22 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2009 Ja dostałam kiedyś częstoskurczy po Flonidalu :) po pierszej tabletce jakoś się dziwnie czułam, a jak wzięła drugą, to dostałam częstoskurczy, takich, że wylądowałam na Wołoskiej w szpitalu. Ale żyję dalej! Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość kaska445443 Opublikowano 2 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2011 Mam 16 lat i niestety zapomniałam, że lek Flonidam powinnam brać raz dziennie i bralam go przez 2 dni rano i wieczorem, jestem śpiąca ale nic więcej sie nie dzieje, mam zamiar odpuscic sobie branie tego leku przez kolejne dwa dni. Myslicie, że to wystraczy czy powinnam udać się do lekarza rodzinnego? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi