Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Pobudzenia nadkomorowe w badaniu holterowskim

Gość dani

Rekomendowane odpowiedzi

Witam : Mam 19 lat , Okolo miesiaca temu bylem u lekarza rodzinnego i kazal mi zrobic ekg i wyszlo mu ze cos jest nie tak. Na drugi dzien pojechalem do prywatnego kardiologa i zrobil mi ekg i echo serca i powiedzial ze on nie widzi choroby ale dal mi skierowanie na holtera. Mialem holtera 24 godziny i we wniosku napisano: * Srednia czestość rytmu wynosila 69. Minimalna czestosc rytmu wynosila 38 o godz 02.19. Maksymalna czestosc rytmu wynosila 135 o godz 18.10. Pauz dluzszych od 2.5 wystapilo 16 .Pobudzen komorowych zarejestrowano 0. w tym 0 V-Tach. O par,bigemnii komorowych 0 i trigemnii komorowych 0.Pobudzen nadkomorowych zarejestrowano 3 ,w tym 0 SV tach ,, bigemnii nadkomorowych 0 i trigemnii nadkomorowych 0.Lacznie migotanie /tzrepotanie przedsionkow 0. Epizody St lacznie minut 0* Czy te wynik jest dobry ???? Niepokoi mnie ;.Pobudzen nadkomorowych zarejestrowano 3 I te 16 pauz nie wie o co chodzi . Bardzo prosze o opinie
Stymulator napewno sobie nie wszczeopie ,ale mailem wczesneij robione ekg i echo serca i wsyztsko bylo ok , moze wynik holtera zle wykoanno albo urzadzenie sie pomylilo. Bo wyszlo ze mam 16 pauz dluzszych niz 2.5 sekundy a nizej pisze ze maksymalna wynosila 2 sekundy wiec jak moglo byc 16 pauz powyzej 2.5 sekundy . Wszytsko te pytanie nie daja mi spokoju a stymulator odpada . a sport uprawiam od 5 kalsy podstawowki gram w pilke wiec jestem troche wytrenowany ,Prosze o dalsze wpsiy