Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Omdlenia, drganie powieki i nerwobóle twarzy a lordoza i skolioza

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. mam pewien problem:(wykryto u mnie lordoze w kregosłupie, co niby jest przyczyna moich dolegliwości: omdlenia, drganie lewej powieki, nerwoból lewej strony twarzy itp.co mam robic?eeg głowy wyszło dobrze,badanie cisnienia dobrze,echo serca dobrze, ale jednak cos jest nie tak!bo jak przez kregosłup(lordoza) nie mogę chodzić po górach,(czuje sie jakbym miala lek wysokosci, anie mam ),robi mi sie slabo jak jest duszno czy poprostu wyjde z autobusu i wejde w tlum ludzi.Po schodach jak wchodze to jak stawiam noge na stopien to musze na to patrzec bo inaczej jest mi slabo,moze musze zbadac blednik w oczach?czycos takiego?albo zrobic tomografie?chociaz zaden lekarz nie chce mi dac skierowania,a ja tak nie moge pracowac i zarabiac na zycie:(prosze o odpowiedz
Nie musisz robić TK głowy.. ani jakiś specjalnych badań neurologicznych. Skolioza wespół z Lordozą - to wady postawy, je leczy się, a właściwie koryguję - u ortopedy.. Dziwi mnie jednak - czy dopiero teraz wykryto u Ciebie tą wadę postawy? Zazwyczaj ujawnia się już w dzieciństwie. :-) Ja np. już w przedszkolu chodziłam na ćwiczenia korekcyjne, by w przyszłości nie miewać takich skutków o jakich mówisz (i tak je mam hehe). Ból głowy, mroczki, wrażenie jakby coś było z błędnikiem (zab. równowagi).. to norma przy mocnym skrzywieniu kręgosłupa, zwłaszcza jeśli chodzi o górną część kręgosłupa i kręgi szyjne. . Po prostu nie myśl o tym. Podobno niewielu jest ludzi idealnie *prostych* i prawie każdy ma coś krzywego, a to lordozę a to kifozę czy platfusa.. te wady postawy jakoś ujawniać się muszą.. :-)