Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Wysoki puls, ból w klatce piersiowej i drżenie rąk a nerwica naczyniowa

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!! Chciałabym sie Was poradzić bo jestem zaniepokojona jednym faktem. Mam 21 lat od 2 tygodni mam podwyzszony puls wahający sie w granicach 100-120 uderzen na minute. Od czasu do czasu odczuwam boleść w klatce piersiowej po lewej stronie podczas oddychania. Ręce mi się trzęsą i jestem słaba. Rok temu wykryto u mnie nerwice naczyniową. Nie wiem co zrobić. Prosze o porade. Z góry Wszystkim dziękuje
Ja już nie mogę wytrzymać. Ciągle czuję bicie serca. Psychoterapia nie zwalcza objawów nerwicy. Psycholog nie chce wysłać mnie do psychiatry, bo jak mówi jestem za młody na silne leki. Ostatnią deską ratunku jest kardiolog. Czy on przepisze mi jakiś lek na spowolnienie akcji serca? Wiem, że takie leki są. Wyczytałem to na tym forum np. Betalok zok albo propranolol. Ale czy one nie roztroją mojego układu krwionośnego? Czy można je odstawić np. po miesiącu?
Gość Ewelina1988000 gg 14
witam:) po wynikach wyszło ze mam obnizony dosc konkretnie potas. Lekarz przepisał KALIPOZ i magnez biorę i się wszystko uspokoiło. Byc może te szybkie bicie serca było spowodowane nerwicą i stresem. Pozdrawiam serdecznie Wszystkie osoby mające podobne objawy Trzymam kciuki.

Wasz lęk napędza objawy nerwicy. Spróbujcie pomyśleć o czymś przyjemnym, weźcie coś ziołowego na uspokojenie i postarajcie się o tym zapomnieć. Oczywiście psychiatra może zapisać wam Xanax czy inne badziewie, ale nie proponuję faszerować się psychotropami ponieważ po 1 uzależniają, a po 2 tylko maskują objawy choroby.