Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Utrata przytomności i tik kiwania głową

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Miałem ostatnio w pracy taki przypadek że oblał mnie zimny pot jakies 20min po siadaniu, poszedłem do łazienki obmyłem twarz zimną wodą i po chwili straciłem przytomność, Po jakieś chwili odzyskałem świadomość jednak nie mogłem otworzyć oczów i głowa mi chodziła na lewo i prawo. Czułem się jakbym śnił i nie mogłem sie obudzić. Po chwili jednak odzyskałem przytomość i nagle wszystko wróciło do normy. Z dziwiłem się bo zobaczyłem że jestem w pozycji kucącej (nieupadłem) i trzymałem sie jedną ręką szafki. Wstałem i wszystko wróciło do normy. Pojechałem szybko do lekarza, Zrobił mi podstawowe padania, Cuker we krwi był 55 czyli duzo poniezej zwlaszcza ze bylem po siadaniu. Neurolog rowniez niczego nie stwierdzil i powiedzial ze jest okej. Zalecił zjedzenie batonika. Nigdy nie mialem takich zachwan, martwi mnie to ze to moze byc cos wiekszego, zwlaszcza ze jem duzo winogrona i slodyczy i ten niedobór cukru to dziwna sprawa w moim przypadku. Czesto silownia , basen sauna, nigdy nie mialem problemow. Jezeli macie jakies pomysly co to moze byc prosba o rade lub pomoc. Pozdrawiam
Gdybys zemdlal, nie utrzymalbys sie w pozycji pionowej ( na kucaco tez nie ), a juz na pewno nie bylbys w stanie sie czegos trzymac. Nie zemdlales, wedlug mnie reakcja wyglada bardziej na odwodnienie. Jaka byla pogoda? Czy wypiles 2 szklanki wody przed sniadaniem ? Moze masz niskie cisnienie i po nachyleniu sie nad umywalka doznales wrazenia omdlenia? Bardzo czest po naglym nachyleniu sie, tak sie dzieje. A moze wczesniej byles poddenerwowany?, zimne poty towarzysza lekom i panikom. Przy zimnych potach spada tez cisnienie, kurcza sie naczynia krwionosne i spada temperatura ciala. A tak poza tym to slodycze i cukier nie sa zdrowe, natomiast winogrona bardzo, ale tylko te czerwone, zielone nic nam nie daja :o) Ale dla uspokojenia poczytaj tez to: http://www.zyciepw.pl/15-udar-sloneczny-i-omdlenia/ Pozdrawiam
Odwodnienie, bylem po duzy sniadaniu i herbacie. nad umywalka sie nie nachylalem tylko unioslem bardziej rece do gory. Dwie szklanki wody pic przed sniadaniem ? a powinienem ? Cisnienie jest okej u lekarza wyszlo 148/80 a pozniej 128/80 takze jest okej. Z tym winogronem to nie wiedziałem ale akurat jadlem czerwone. Matwi mnie nie tyle to omdlenie tylko dziwne ruchy glowy podczas tego omdlenia jak bylem w takim amoku, nie mialem nad tym kontroli jak bym snil. I nagle sie budz i jest okej, wszystko przechodzi. Czy to normalne? No i ten cukier lekrze powiedzial ze to przez to no ale jakos mi sie wieżyc nie chce.
Pierwsze co po umyciu zebow, to powinno pic sie wode, bo podczas snu parujemy, tak samo jak zluszczamy nasz naskorek. Jest to zwlaszcza istotne latem. Woda oczyszcza tez nasz organizm i ulatwia trawienie. Nasz organizm oczyszcza sie sam wlasnie w nocy, podczas spoczynku, dlatego rano siusiamy. Badania moczu musza byc robione na czczo, dlatego, bo nasz organizm sie oczyscil a w moczu pozostaly zanieczysczenia organizmu, ktore maja wplyw na metabolizm. Dlatego radzilabym ci zrobic badania moczu. W momencie odwodnienia reaguje nie tylko mozg ale cale nasze cialo, ktoro posyla dalej bodzce do mozgu, stad taka gwaltowna reakcja. Jesli chodzi o regulacje poziomu cukru, to zamiast czekoladki radzilabym suszone owoce, w ktorych jest bardzo duzo cukru, dlatego tucza :o))). Kup suszone owoce, rodzynki i zmieszaj to wszystko z orzeszkami i postaw ta mieszanke na stole w pokoju i w pracy, jesli to mozliwe i podjadaj, smacze i baaaardzo zdrowe. Oczywiscie jesli takie „omdlenia beda ci sie powtarzac to bedziesz musial przebadac sie u neurologa, ale jak na razie nie wyglada na to, abys mial do tego powody.