Gość alicja Opublikowano 26 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2006 Mam pytanie: czy opuchlizna nóg po operacji bypassow jest czymś normalnym? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość anka Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2006 Tak, opuchlizna nóg jest normalna. Mój facet miał podwójne bajpasy i ma spuchnięte nogi. Mam pytanie: może wiesz jaka jest średnia długość życia po tej operacji???? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Do-Ko Opublikowano 11 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2006 Witam, jestem po operacji by-passow 11 lat, ponad trzy lata temu zdarzyl sie incydent zaostrzenia choroby wiencowej, zaraz potem drugi i w efekcie zalozono mi stent /po rozszerzeniu zwezen, rzecz jasna/. Zwezenia byly dwa - jedno w by-passie, drugie w nowym miejscu. Trudno przewidziec dlugosc zycia z by-passami, znam ludzi po 15-tu i po 18-latach od operacji ale byli tez tacy, ktorzy odeszli po 5-ciu czy 9-ciu latach. Wszystko zalezy od rozwoju miazdzycy /a wiec w pewnym stopniu rowniez od przestrzegania zalecen lekarzy/ oraz ogolnego stanu zdrowia. To troche tak jak z tym puchnieciem nog, o ktore pytacie, jednym puchna, innym nie - mnie np. nie puchna od momentu wygojenia ran pooperacyjnych. Nalezaloby jednak porozmawiac o tym z lekarzem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rico Opublikowano 21 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2020 Ja jestem po bajpasach 16 lat, nie miałem co prawda zawału ale musiałem się poddać operacji bo na głównej tętnicy LAD miałem 90% zwężenie i dwóch mniejszych. Jeżdżę na rowerze po 70 km, gram jeszcze w tenisa ziemnego i chodzę po górach i to wysokich czuję się dobrze. Znam gościa który ma 88 lat i pięć bajpasów założonych przez prof.Dziatkowiaka w 1992 roku w klinice JPII w Krakowie czyli ma 28 lat bajpasy, do dziś jeździ na rowerze i widzę go na basenie. Teraz został mu tylko rower bo jest Covid ale się rusza a to jest podstawa.Rok temu miał założonego stenta w jednym z bajpasów i znowu zasuwa na rowerze. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi