Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Uczucie przebiegającego prądu w głowie

Gość Dr. Who?

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Obserwator
W dniu 24.12.2021 o 22:52, Gość Miałam to samo napisał:

Dla zainteresowanych. Miałam identyczne objawy. Z tą różnicą że uczucie przechodzenia prądu miałam po lewej stronie glowy. Taki dwusekundowy ból, szarpnięcie, jakby kopnięcie prądem, a najlepsze porównanie to chyba takie do tego bólu kiedy uderzymy się w łokieć. Pojawiał się nawet przy nieruchomej pozycji, a częściej nasilał się przy poruszaniu głową. Czasami dochodziło też drętwienie prawej połowy ciała.  Wystarczyła tomografia komputerowa głowy wraz z odcinkiem szyjnym, wynik - dwie przepukliny kręgów szyjnych, które uciskają na nerwy stąd mogą pojawiać się tego typu bóle w różnych miejscach ciała. 

W dniu 7.01.2022 o 15:14, Gość Gość napisał:

A czy da się to jakoś leczyć te przepukliny? I czy jest szansa że takie prądy znikną?

Może wystarczy przestać gapić się całymi godzinami w ekran smartfona...

W dniu 25.01.2021 o 07:01, Gość TakToWidzę napisał:

Dla potomnych, wpiszcie sobie w Google "BRAIN ZAP" 

W dniu 2.08.2020 o 18:55, Gość Xoxoxo napisał:

To ma związek z wydzielaniem przez mózg serotoniny, ludzie przy przyjmowaniu leków SSRI tak czasem mają dopuki to się nie ureguluje, max miesiąc powinno to trwać.

TakToWidze, Xoxoxo,

Specjalnie założyłem tu konto, żeby Wam podziękować. Trafiliście w punkt, przynajmniej w moim przypadku. Znalazłem natychmiast to https://longevitas.pl/trudnosci-w-wychodzeniu-z-lekow-przeciwdepresyjnych-czym-sa-brain-zaps/. Martwiłem się tym od tygodnia, ale teraz już nie muszę. Artykuł pasuje do mnie jak ulał (oprócz alkoholu :)). Jeszcze raz wielkie dzięki! 

Oleg

W dniu 15.10.2020 o 13:56, Gość Anula napisał(a):

Witam Ja miewam tak jakby spięcie w głowie zwarcie . Dziwne uczucie a zarazem nieprzyjemne. Trwające krótko przez chwilę jakby z tyłu głowy rozchodziło sie na boki .Czasem pod czasu snu mi sie to zdarza gdy niby nie zasnę jeszcze  tak do końca .Poczuje wtedy taki prąd i w uszach jakby pisk głośny krótko trwały ale mocny bardzo . Nawet nie wiem jak to dokładnie opisać .Ale jest to krótko trwałe nieprzyjemne bardzo. Czasem odnoszę wrazenie iz robi mi sie przy tym nie dobrze takie uczucie jakby na wymioty mnie brało, ale za chwile przechodzi ten stan .Dziś od rana mam jakby takie zwarcia w głowie jakby jakieś impulsy co jakiś czas Tego do końca nie można nazwać bólem głowy chociaż jest to bardzo nie przyjemne uczucie .Ogólnie tez nie zbyt dobrze się czuje .Miewam coś takiego raz na jakiś czas i nie zależnie czy to jest w dzień czy w nocy to potrafi mnie wyrwać ze snu.Ostatni raz czułam sie tak moze kilka miesięcy temu. Leczę sie od nerwicy lękowej depresji ale wątpię by ten stan był od tego choć może się mylę. Ciągle dziś odczuwam coś z tyłu głowy tak jakby mózg był przygotowany na kolejny taki impuls prądu spięcia czy zwarcia rozchodzący sie jakby po nerwach po głowie jakby był połączony z uszami i znika. Deilkiatne kręcenie sie w główie.Nie wiem co z tym fantem zrobić ale na pewno dobrze iść do doktora 

Witam. Może już nie jest pani tutaj aktywna, ale warto spróbować, czy została pani postawiona diagnoza od czego to jest? Lub może samo minęło? Będę bardzo wdzięczny za odpowiedź. Pozdrawiam

W dniu 15.10.2020 o 13:56, Gość Anula napisał(a):

Witam Ja miewam tak jakby spięcie w głowie zwarcie . Dziwne uczucie a zarazem nieprzyjemne. Trwające krótko przez chwilę jakby z tyłu głowy rozchodziło sie na boki .Czasem pod czasu snu mi sie to zdarza gdy niby nie zasnę jeszcze  tak do końca .Poczuje wtedy taki prąd i w uszach jakby pisk głośny krótko trwały ale mocny bardzo . Nawet nie wiem jak to dokładnie opisać .Ale jest to krótko trwałe nieprzyjemne bardzo. Czasem odnoszę wrazenie iz robi mi sie przy tym nie dobrze takie uczucie jakby na wymioty mnie brało, ale za chwile przechodzi ten stan .Dziś od rana mam jakby takie zwarcia w głowie jakby jakieś impulsy co jakiś czas Tego do końca nie można nazwać bólem głowy chociaż jest to bardzo nie przyjemne uczucie .Ogólnie tez nie zbyt dobrze się czuje .Miewam coś takiego raz na jakiś czas i nie zależnie czy to jest w dzień czy w nocy to potrafi mnie wyrwać ze snu.Ostatni raz czułam sie tak moze kilka miesięcy temu. Leczę sie od nerwicy lękowej depresji ale wątpię by ten stan był od tego choć może się mylę. Ciągle dziś odczuwam coś z tyłu głowy tak jakby mózg był przygotowany na kolejny taki impuls prądu spięcia czy zwarcia rozchodzący sie jakby po nerwach po głowie jakby był połączony z uszami i znika. Deilkiatne kręcenie sie w główie.Nie wiem co z tym fantem zrobić ale na pewno dobrze iść do doktora