Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ból głowy w okolicy potylicy przy nacisku a guz mózgu

Gość bluber77

Rekomendowane odpowiedzi

Witam przejde odrazu do problemu jakim jest bol glowy w okolicy potylicy po stronie lewej reki. Bol ten pojawia sie kiedy dlonia uciskam glowe w okolicy potylicy jest to tępy ból ktory ustepuje po tym jak oderw reke od glowy. Czuje rowniez ucisk w okolicy nosa nie zawsze tak jakbym mial zatoki ale zatoki to raczej nei sa bo biore leki na zatoki nos mam czysty oddycham normalnie nic mi nie scieka itp ale gdy przycisne dlonia glowe w okolicy potylicy to potrafi uciskac mnie w okolicy nosa. Bylem u lekarzy na tomografie nie moge sie doprosic nawet ze skierownaiem do laryngologa mialem klopot bo po co mi przeciez mam 24 lata jestem mezczyna i jestem zdrowy bol ten mam tak od roku po takim ucisku reka bol pozostaje na pol dnia tzn nie bol a takie otepienie jakby ktos uderzyl w glowe. Co mam robic do kogo sie zglosic i co to moze byc? Czy to jest jakis guz badz rak ? Bo task przypuszczam bo to niemozliwe ze po jedenj stronie glowy kiedy przyciskam to nic a po drugiej boli aha i jeszcze wazne jest to ze po tej stronie bolacej kiedy przyciskam to sluchac takie jakby pstrykniecie jakby czaszka ale nie wiem co to jest. Prosze was o pomoc co mma robic co mi jest? Dodam ze w ostanich dwoch latach nei mialem zadnych powaznych urazow glowy
Trzeba pokazac leakrzowi pierwszego kontaktu i poprosic o diagnostyke. POwinien wskazac jakie badania nalezy zrobic zeby wyjasnic przyczyne bolu glowy. Skoro lekarze bagatelizuja zapewnie nie jest to nic groznego, wiec sie na zaps nie przejmuj, moze to zwykla przeczulica tego miejsca :)
NIe jest to napewno przeculica bo bol jest bardzo wyrazny jak naciskam w tym miejscu tylko lekarze wychodza z zalozneia ze skoro nie mdleje i nei kreci mi sie w glowie tzn ze nic sie nei dzieje mozliwe narazie nic a zazwyczaj na poczatku mozna jeszcze pomoc. A lekarze nie chca mi dac na diagnostyke bo niby sobie wymyslam nawet do laryngologa jak chcialem skierowanie to lekarz nawrzeszcal na mnie po co mi skoro nie mam zapchanego nosa itp itd szkoda slow
Gość malgorzata
skoro lekarz rodzinny nie potrafi ci pomoc,bo z tego co piszesz jasno to wynika,domagaj sie skierowania do neurologa,i tak tylko specjalista moze dac skierowanie na tk. mozesz jeszcze sprobowac w podstepny sposob,zglos sie po godz 18 na izbe przyjec,powiedz ze strasznie boli cie glowa ,ze zaczela cie bolec nagle od powiedzmy dwoch godzin,ze zazyles tabletki przeciwbolowe i nic nie pomoglo,ze bol sie wrecz nasilil,napewno zrobia ci tk,bo nikt rentgena w oczach nie ma i nie odesla cie bez ustalenia,co ci jest. powodzenia.