Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Szybkie i mocne bicie serca, płytki oddech i lęk a nerwica

Rekomendowane odpowiedzi

Słuchajcie nie mam pojęcia co sie dzieje co to jest mam dziwne lęki uczucie jakiegos strachu czasem mnie sciska w rzoładku serce wali szybciej i tak jak by waliło tak młot jak bym słyszał jego drugie odbicie mam dziwne 8uczucie jak by bólu w kjlatce z lewej strony taqk jak by mnie sciskało i oddech robi sie płytrzy nie wiem co to jest nieraz cały tydzien jest ok a potem mnie łapie ogólnie jak mam to w nocy lub przed snem to nie moge zasnąc czuje lęk zesie cos stanie a kiedy wypije alkochol na drugi dzien to wszytsko jest ze zdwojona siła byłem u lekarza miałem robione echo ekg krew przeswietlenia lekarz stwierdziół z ekjest ok ale ja nie czuje sie ok cos mi jest tylko nie wiem co jesli ktos moze mi pomóc to bardzo prosze
Najprawdopodobniej to nerwica, bardzo uciążliwa choroba nie jest to nic groźnego z tym da się żyć tylko trzeba się nauczyć z nią żyć. Na początek myślę że mógłbyś zacząć od jakiś tabletek ziołowych na uspokojenie brać sobie z 3 razy dziennie przez jakiś czas. Ja mam te same objawy lęki różnego rodzaju, kołatanie serca, potliwość rąk, i straszny ucisk w klatce piersiowej. Choruje od 4 lat ale niestety mi ziołówki nie pomogły poszłam o pomoc do neurologa w tej chwili jestem na tabletkach od 1,5 roku jest lepiej najważniejsze że to kołatanie serca się uspokoiło ale lęki są nadal.
Witam wygląda to na nerwice. Na pewno odstaw alkohol skoro po niem czujesz sie gorzej. Powinnieś pójśc do psychiatry (tylko nie mów że sie wstydzisz itp). Psychiatra przyjmuje bez skierowania mozesz wybrać dowolnego. Lepiej idź teraz skoro to wszystko dopiero się zaczyna każda choroba leczona jak najszybciej gwarantuje szybsze wyleczenie. Tak jak pisałeś mniej się stresuj wiem że to nie jest łatwo ale próbuj. Pozdrawiam i powodzenia.