Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Migotanie przedsionków serca z falami zwrotnymi

Gość beata555

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Was wszystkich serdecznie.Czytam to forum bardzo czesto,i jednoczesnie lacze sie z Wami.Tez mam problemy z sercem.Lezalam w szpitalu z powodu migotania przedsionkow serca.To mi sie powtarza,bardzo jestem tym przerazona,wystraszona.Mam ogromna prosbe,czy moglby mi ktos zinterpretowac moje echo serca? Wymiary jam serca w cm:RVID-2,1 LVID-5,07/3,16 IVS-0,76/1,22 LVPW-0,76/1,56 aorta-2,74 LA-3,75 EF-62%. Zasrawka mirtralna:brzezne zwloknienia platkow.Vmax;77,5cm/sek Grad.max:2,3mmHg E/A-1,4 Fala zwrotna slad. Zastawka aortalna:brzezne zwloknienia platkow Vmax:168cm/s Grad.max11,4mmHg Falazwrotna nb. Zastawka trojdzielna:bzm. Vmax;50,9cm/s Grad.max;1,0mmhg Fala zwrotna nb. Zastawka plucna:Act-140 msek. Vmax:113,0 cm/s grad.max: 5,2 mmhg.Fala zwrotna nb. Kurczliwosc:bez ogniskowych zaburzen kurczliwosci. Osierdzie bzm.Czy te zwloknienia platkow i te fale fale zwrotne to cos bardzo niebezpiecznego?Co Jesli ktos moze mi to odczytac to bede bardzo wdzieczna.Zycze zdrowka.Dziekuje z gory.