Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, od jakiegoś czasu cierpię na skoki ciśnienia - leżałem z tego powodu w szpitalu. Neurolodzy oraz nefrolodzy mowia mi ze wszystko jest ok, nialem zrobione nastepujace badania: tomograf glowy, usg jamy brzusznej, przeplyw tętnic, przeswietlenie klatki piersiowej, ekg, badanie przekrojowe oka, pobrany do analizy płyn z redzenia kręgowego i lekarze twierdza, ze wszystko jest ok po czym kiruja mnie do psychologa... Ostatnio zaobserwowałem, ze cos dziwnego dzieje sie z moim krazeniem i tak na przyklad mam *nabrzmiale* zyly w prawej ręce a w lewej nie oberwuje zadnych objawow, po chwili sytuacja sie odwraca, czyli to samo dzieje sie z prawa reka, a lewa wraca do normy. Chwile pozniej natomiast czuje to samo dziwne cieple uczucie w tyle glowy od samej szyi aż do potylicy, czuje to tak mocno ze gdy opieram o cos glowe to odczuwam wyraznie cieplo i nabrzmienie. Dodam jeszcze, ze skoki ciśnienia sa wysokie i gwaltowne lecz zawsze trwaja tylko chwile. lekarze twierdza, ze przesadzam bo kiedy polozyli mnie do szpitala to nie zaobserwowali u mnie az takich wysokich skokow, czego sie jednak spodziewac gdy w szpitalu jedyne co robilem to lezalem na lozku. Po powrocie do noramalnego zycia poza szpitalem owe skoki ciśnienia powrocily. co robić?
zapisuje ciśnienie,zawsze mam podwyższone,ranem czuje dziwne siorpanie w szyi na wysokosci jabłka adama,bralem tertensiw oraz bisocard,ale po pobycie w szpitalu lekarz polecił mi to odstawic,teraz tylko w razie mocniejszego skoku mam nitrendypine a na noc hydroxyzinum.u rodzinnego jestem 2-3 razy w tygodniu,twierdzi ze tak musi być.w szpitalu też już jak na głupka na mnie patrzą,nie wiem co robić...