Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość lidka

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Jestem właśnie przed zabiegiem ablacji, nie powiem że się nie boję. Termin wyznaczony 3 września 09. Może ktoś miał wykonywaną ablację w klinice Magodent ul. Ostrobramska w Warszawie i może podzielić się ze mną opinią na temat tego miejsca będź lekarza mającego mi zrobić ten zabieg profesora Piotra Kułakowskiego i doktora Kryńskiego. Dziękuje i pozdrawiam.
Dziś mogę już odpowiedzieć sobie sama na zadane pytanie i z reką na sercu polecić to miejsce. Kochani jeśli jeszcze wahacie sie gdzie wykonać zabieg ablacji szczerze polecam Magodent w Warszawie przy ulicy Ostrobramskiej (prywatna klinika która ma podpisaną umowę z NFZ). Okres oczekiwania na zabieg około 1 miesiąca (przynajmniej ja tyle czekałam). Mój zespół składał się z profesora Piotra Kułakowskiego i doktora Tomasza Kryńskiego, wspaniali lekarze z prawdziwym powołaniem. Warunki pobytu w klinice godne podziwu, sympatyczne pielęgniarki i cały personel szpitala. Szczerze polecam. Chciałabym aby każdy był tak zadowolony, bo tak powinny wyglądać wszystkie nasze polskie szpitale. Zespół profesora Kułakowskiego przywraca wiarę w ludzi, w to że istnieją lekarze z prawdziwym powołaniem i profesjonalnym podejściem do pacjenta. Jeśli macie jakieś pytania piszcie,na pewno postaram sie udzielić odpowiedzi. Pozdrawiam. Lidka
Gość kardiologiczny
Ja mogę ze stentem w sercu ;) polecić klinikę kardiologii na Kopernika w Krakowie. Super obsługa na OIOM-ie i całym oddziale, dietetyczna wyzerka pierwsza klasa, a do tego jeszcze przychodzą tam studenci kardiologii osłuchiwać pacjentów jakby komuś było mało atrakcji ;). No i bardzo sympatyczna pani rehabilitantka. Zwykły pacjent czuje się tam jak jakiś VIP - normalnie inny świat. Polecam !!!
Gość Czekająca
~lidka jak długo byłaś w szpitalu? Ja mam tam mieć przeprowadzoną ablację, ale nie znam jeszcze terminu. Lekarz prowadzący w szpitalu w innym mieście powiedział mi, że moja dokumentacja zostanie przesłana właśnie do Centrum Medycznego Ostrobramska i że to oni się ze mną skontaktują, póki co, wciąż czekam.
Moją ablację też przeprowadzał dr Kryński - super gość Zabieg był w Radomiu bo lekarze z Warszawy uczą radomskich ablować Do szpitala poszłam w sobotę o godz17 w niedzielę zabieg a w poniedziałek do domciu ...na ablację czekałam 1.5 miesiąca trwała około 1 godziny O terminie ablacji informują telefonicznie kilka dni wcześniej Do mnie zadzwonili 5 dni przed zabiegiem
Gość Czekająca
No i niestety nie mam wszystkiego za sobą.. Po 1,5 godzinnym badaniu elektrofizjologicznym okazało się, że wykonanie ablacji metodą przypalania jest w moim przypadku zbyt ryzykowne i mogłoby się skończyć wstawieniem rozrusznika serca :( czekam więc na kolejny zabieg, tym razem na krioablację, czyli wymrażanie..
Gość Tomasz32

Już jestem po ablacji. Zabieg wykonywany był na Fieldorfa 40 w klinice Magodent (100% refundowany przez nfz) przez fantastycznych lekarzy. (Dr.Kryński, Kułakowski) Personel i lekarze naprawde jak na zachodzie albo i lepiej. Sprzęt najwyższej jakości. zabieg trwał ok. 1,5godz. Ablacje wykonują w dniu przyjazdu a wypis następnego dnia już o godzinie 9 rano. Należy wygolić sobie obie nogi (od wewnątrz i frątu) ale najczęściej robi się to przez prawą nogę. Samo przypalanie czy wprowadzanie elektrod nie boli, bardziej bolesne są wizyty u stomatologa. Najbardziej bolesny moment to znieczulenie w żyłe. Podczas zabiegu jest się przytomnym, można obejżeć swoje serduszko na monitorze oraz podziwiać możliwości medycyny. (ja byłem pod wrażeniem :) ) Szkoda czasu na zastanawianie się.

Bardzo proszę o pomoc!! Jakiś czas temu dzwonił do mnie dr Kryński i umawiał się ze mną na zabieg. Niestety nie zapisałam do niego numeru. Ostatnio pogorszyło się moje zdrowie i koniecznie muszę skontaktować się z dr Kryńskim! Czy ma ktoś do niego nr telefonu? Pomóżcie proszę

I tak dziękuję.:) Niedługo mam mieć ablację i dr przyjedzie do mnie specjalnie do Radomia, żeby przeprowadzić zabieg. Niestety pani dr na miejscu wcale nie chce mi pomóc (bo przecież jestem jego pacjentką) mimo,że coraz gorzej się czuję. Jutro do niego zadzwonie :) dzięki :*