Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Duszności, ból w klatce piersiowej i rozdrażnienie nasilające się po alkoholu

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pewiem problem ,nie dotyczy on bezposrednio mojej osoby,ale mojego męza...Mój facet ma 53 lata...I twierdzi,że ma problem sercowy tzn.miewa dusznosci,bóle w klatce piersiowej,ogólne rozdraznienie,muszę zaznaczyc,że objawy te nasilają sie po spozyciu alkoholu...ekg nie wykazało żadnych zmian...ale nawet kiedy nie wypije żadnego alkoholu tez nie jest lepiej...nie może spac ...czasami zdaża się,że wymiotuje ,nie wiem jak to nazwac....ale wyglada to tak jakby chciał a nie mógł...a jak już coś ,że tak powiem wymoże to są to takie dziwne szlamy czy coś temu podobne...nie wiem może ktoś ma podobną przypadlośc i mógłby mi poradziic ....a jeszcze jedno wszystkie inne wyniki są poprawne...
Gość małe miki
a jak u niego z cholesterolem i ciśnieniem????Jak żle ,to niech pije nalewkę ziołową wenoforton na poprawę krążenia.Czy on codziennie się rusza?Jak zalega na kanapie,to żle.Jak z sercem w porządku ,to bóle w klatce mogą być od kręgosłupa szyjnego i piersiowego.Trza prześwietlić z boku i na wprost.Samo EKG nie jest dokładnym badaniem.Musi być badanie wysiłkowe serca i Echo serca.A jak seks już mu nie wychodzi tzn.,że z krążeniem ma problem.Na cholesterol -dieta,ruch codzienny 1 godzinę ćwiczeń ,schunąć jak jest nadwaga, jak pali i pije -zero palenia i picia.Kupcie se rowery i codziennie go na rower wyciągaj jak Reksia.Z facetami trza ostro,bo zdziadzieją i żadnego pożytku z nich po 50-tce!I w zależności od diagnozy odżywiaj go odpowiednio do stanu zdrowia.
Do @ Lusiaa71 Radziłabym udać się lekarza - duszność może powodować wiele czynników, np. alergia na alkohol. Wiem, też - że osoby chore na serce (tak jak ja mam) też mogą czuć dyskomfort w oddychaniu po spozyciu nawet 1 kieliszka. Kasłanie czy wypluwanie *śmieci* - może być objawem choroby serca. Proszę tego nie lekceważyć i udać się do specjalisty.