Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość Robert

Rekomendowane odpowiedzi

Witaj! To zalezy,ile masz lat. Ja w swojej karierze trochę się po kardiologach nachodziłam (i też mieszkam w szczecinie:)),więc trochę się orientuje do którego warto iść,a do ktorego nie. Jesli masz mniej niż 18lat,polecam Ci kardiologów z przychodni przyklinicznej na Unii Lubelskiej 1,albo dr Dawid przyjmującej na ul.Duńskiej(dodam,że pracuje rownież na Unii,ale na oddziale noworodków). Jeśli natomoiast jesteś pelnoletni,polecam udać się do dr Borowieckiej (przyjmuje na ul 3maja w takiej wielkiej przychodni-tuż przy placu Sowinskiego),badź też do dr Seluk urzedującej w przychodni akademickiej na Bohaterów Warszawy. Mysle,że jest jeszcze więcej dobrych kardiologów,ale niestety większej ilości nie znam,więc podaję tylko te sprawdzone i wiarygodne informacje:). Mam nadzieje,że Ci trochę pomogłam:). Pozdrawiam i życze pomyslego i efektywnego leczenia!:)
nie wim czy dobra rada dr Borowiecka stwierdzone mialam napadowe migotanie przedsionkow ale potraktowala ze to nie grozne dopiero jak zmienilam innego kardiologa a trafilam do wspanialej pani dr Bogaciej na pilsudskiego w tej chwili jestem juz po ablacji
Bardzo dobry jeśli chodzi o elektrofizjologię (czyli zaburzeia rytmu serca) jest podobno dr Jarosław Kaźmierczak, przyjmuje w przychodni na ul. Staromłyńskiej. Na PAM-ie jest szefem oddziału elektrofizjologii.Co prawda nie byłam u niego, bo ablację miałam w Warszawie, ale słyszałam,ze jest b. dobry. Nie wiem jakie specjalizacje maja wymienieni w tym wątku lekarze, ten jest właśnie specjalistą od elektrofizjiologii.
POlecam gorąco dr Jarosława Kaźmierczaka, prof. Jach itd, są to kariolodzy Pomorkskej Akademii Medycznej, są świetni, zresztą cały zespól jest swietny!!!! Bardzo gorąco ich polecam!!!aby zdobyćnamiary na nich najlepiej zadzownic Do Kliniki Kardiologii do sekretariatu i tam już pokierują, pzodrawiam
Gość Gosiakk82

Witam! Jestem tu nowa. Dzis mój Tatuś miał mieć zabieg wszczepienia CRT-D. Niestety dwóch lekarzy poddas zabiegu nie dało rady wprowadzić 4tej elektrody. Tatus ma 75 lat, niewydolnośc serca IV stopnia oraz kardimiopatę rozstrzeniową. Prosze o pomoc!! Kto może taki zabieg wykonać? Jestem z Gorzowa wlkp. Może w Szczecinie? do kogo uderzyć? Gdzie pytać? Tatko ma wszczepiony stumuulator DDD, ale chyba niewiele on już daje, ponieważ w listopadzie stracił przytomnośc, stanęło serce i lekarze ledwo zdąrzyli go uratować. Był 8 dni nieprzytomny... Zmieniono mu leki, teraz bierze Insprę, Diuver, loristę oraz leki obniżające cukier (ckurzyce II typu). Bałagam o pomoc!!

Gość Gosiakk82

Dziękuję! Poczytam. Słyszałam, że PAM na Powstańców w Szczecinie ma dobrą ekipę kardiologiczną oraz sprzęt. Już wiem, że Tatusia będzie kierował gorzowski szpital do PAMu. Paradoks jest taki, że wszystkie wyniki w normie.... gdyby nie serduszko to byłby okaz zdrowia....

witam .ja osobiście poleciłbym ci dr.andrzeja biskupskiego z pam na pomorzanach jestem po ostrym zawale,z ostrą niewydolnością krążenia,leczony ptca + stenty , leczony cabg oraz plastyce zm ,leczony inplantacją stymulatora serca ,stan po wszczepieniu pierścieni w zastawce mitralnej i trójdzielnej .jestem zadowolony i szczęśliwy ,operacja się udała . ale są też dobrzy lekarze w choszcznie -dr. majchrzak i dr. jagodzińska . pozdrawiam

Co do kardiologów w Szczecinie to nie mam dobrego zdania, zwłaszcza tych na Pomorzanach , pchali mnie na operacje serca która po szczegółowych badaniach w wspaniałym szpitalu Przemienienia Pańskiego w Poznaniu ( w tym rezonans magnetyczny serca ) okazała się jeszcze nie potrzebna , kiedyś się odbędzie jak już zajdzie taka konieczność ale póki co mogę jeszcze cieszyć się czasem spędzonym z rodziną, nie chcę wdawać się w szczegóły ale nie polecam naprawdę.Co do kardiochirurgów to się nie wypowiadam bo być może naprawdę są świetni ale kardiolodzy słabi a to oni głównie decydują o konsultacji z kardiochirurgiem.Jedynego kardiologa którego mógłbym polecić z czystym sumieniem to dr Florczak , tylko jego diagnoza pokryła się z wynikami z Poznania a robił mi echo na przenośnym sprzęcie u mnie w mieście i jeszcze chłop wziął połowę tego co inni za wizytę , dziękuję panie doktorze , ale jak to mówią dobry majster i na dziurawym kole dojedzie.Na koniec powiem Wam tylko tyle nie opierajcie się zawsze na jednej diagnozie zwłaszcza kardiologicznej a jeśli już trzeba poddać się zabiegowi to wybierajcie najlepsze ośrodki z największym doświadczeniem warto poświęcić troszkę więcej na dojazd a mieć pewność że oddajecie swoje życie w doświadczone i zaufane ręce a kardiochirurgów mamy świetnych , którzy naprawdę robią cuda i to w ilościach hurtowych , widziałem na własne oczy , bogowie - dla kogoś takiego jak ja na pewno. Mam nadzieję że nikogo nie obraziłem , pozdrawiam pacjent ze złożoną wadą aortalną z przewagą niedomykalności w stopniu umiarkowanym , po rezonansie , koronarografii i takich tam badaniach.