Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ucisk w gardle i przełyku

Gość endross

Rekomendowane odpowiedzi

Ucisk w gardle,przełyku od ponad roku,zrobiłem 2 razy gastroskopię,kontrast przełyku usg i nic czasem mam podwyższone ciśnienie, ucisk w głowie, ale najgorzej mi z tym gardłem.Bralem i biorę czasami debretin i panogastin ale to pomaga niedługo.wcześniej pomagało-może ktoś się zaśmieje-ale piwo.a dokładnie kiedy mogłem odbeknąć ale ile można pić piwo....Robiłem tez choltera miałem 8 bradykardii głownie podczas spania.Rok temu robiłem u innego kardiologa echo i on stwierdził śladową niedomykalność zastawki mitralnej i dodał że nic pozatym i żebym się nie przejmował i brał kalms :) tylko co ztym cholernym gardłem??!...
a prześwietl sobie kręgosłup szyjny i zobacz czy to nie od tego.Jaką wykonujesz pracę? Czy długo siedzisz przy kompie schylony?A może w pracy musisz się schylać i dżwigać? To może być też przyczyną zmian w kręgosłupie szyjnym.Głowa też może boleć od kręgosłupa.Spróbuj.Proste badanie,a może Ci pomóc.Jeśli to będzie to ,to weż skierowanie na rehabilitację.Tylko się długo czeka.
na podwyższone ciśnienie- ziołowa nalewka z jemioły.Tania i skuteczna.Oprócz tego nie palić ,codziennie ruszać się ,nie jeść tłusto,więcej tłuszczów roślinnych.warzyw,ryb.Jak nadwaga -to schudnąć jakieś 5-7 kg.Już od schudnięcia ciśnienie samo spadnie.Moja teściowa miała ciśnienie 220 momentami,a przeważnie ok.200.Jak się odchudziła 20kg [była bardzo gruba,to ciśnienie spadło.Nie musiała brać leków,głowa nie bolała...I zaczęła tak szybko chodzić,że nikt nadążyć nie mógł.A wcześniej sapała jak parowóz na każdym półpiętrze.
kilka dni temu był w tv taki film o zdrowiu.Było w nim o dentystce,której się wydawało,że ma coś z gardłem,jakiś ucisk,jakby ją ciągnęło i ściskało.Okazało się ,że to kręgosłup szyjny dawał takie dziwne odczucia.Pokazywaki jakie ćwiczenia na to wykonywać,jaką gimnastykę i masaże.Dentystka pracowała godzinami pochylając się ,,nad paszczą**,więc jej szyjny ręgosłup wysiadł.