Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ucisk w głowie, szum w uszach, wysokie ciśnienie i zaburzenia wzroku a nerwica

Gość lukasz

Rekomendowane odpowiedzi

Czesc mam 19 lat i niewiem co mi dolega. zacze od tego ze poczatek tego wszystkiego zaczal sie jaies 2 lata temu w szkole gdy ledwo co wyszlem z klasy do pielegniarki, ktora stwirdzila ze mam jak najszybciej isc do lekarza bo mam wysokie cisnienie. Mialem wyski puls okolo 120 i cisnienie 150/160/90.Mialem robione badania ekg, na ktorym lekarz nie mogl uwierzyc ze mam az tak szybkie tetno.(zaczeto podejrzewac ze cos biore) wiec zrobili mi badania na krew,mocz itp, ktore nic nie wykazalo byo wszystko ok.wyslano mnie do szpitala, tam zmierzono mi cisnienie 140/90 i kazano isc do domu (lekarz stwierdzil ze jest to spowodowane stresem).do tej pory gdy mierze cisnienie zawsze mam wysokie. niewiem co to moze byc ,dodam ze niewawno mialem robiony bilans szkolny,cisnienie 150/169/171*-najwieksze/na 85-95.zrobiono mi badanie dna oka ktore wykazalo ze prawidlowe, ekg w normie , krew ok , mocz ok.tarczyca ok/ niewem co to moze byc ale bardzo mnie to meczy, codziennie rano wstaje i czuje sie tak samo(dziwny wzrok i uczucie ucisku w oczach nosie(ogolnie z przodu glowy), terez jeszcze doszedl szum w uszach,czy ktos ma pdobne objawy. bardzo prosze o pomoc(jestem nerwowy i duzo razy przezylem sysuatcje stresujace),dodam jeszcze ze nic nie biore !
ble ble ble ... może by tak miłorząb japoński zakupić .. dostępny w karzdej aptece w postaci nalewki na spirytusie .. koszt 7 zł herbapol kraków bądz pytopfarm.. tak myślę że ten szum w uszach to problem z którym ten ziołolek sobie poradzi .. dobre na wszystko i nie szkodzi ... Polecam
apropos twoich objawów to problemy krążeniowe .. rozsadza cię ciśnienie i jeżeli stan się utrzyma, tak myślę że może być nie dobrze .. szczególnie że ci geniusze lekarze nie widzą eskalacji problemu.. na twoim miejscu bym spróbował .. nie mam problemu twojego kalibru a i tak sobie popijam 1-2-3x dziennie po łyżeczce .. obecnie mam tabletki ale miłorzębem Japońskim , ale uwierz mi że nalewka jest lepsza na pewno lepiej przyswajalna i tańsza przede wszystkim gdyż tabletki to koszt od 15-35 zł ... mam nadzieję że ci to pomorze .. i zakup sobie melisę 6zł albo kozłek waleriana 3zł też w formie nalewki te drugie są bardzo dobre na uspokojenie .. obniżają też ciśnienie .. dostępne w kazdej aptece ..
Gość Kiepska sprawa
To jakiś beznadziejny konował jak bełkocze o stresie.Prawie zawsze jest przez niedobory albo zatrucie albo zakażenie takie coś.Opisz dokładnie swoją dietę to możliwe że coś się okaże.Nie zdziwiłbym się jakby okazało się że się szprycujesz sztucznymi słodzikami itp. . A co do tej niedrożności tętnicy-czy sa jakieś inne metody usuwania poza odżywkami i tym: http://www.chelatacja.pl/ ?
a masz zdrowe zatoki,a kręgosłup szyjny może to być.Jak np.grasz w siatkówkę dużo i masz długo podniesione do góry ręce i głowe,to może sie tak stać jak cos nie tak z kręgosłupem np.małe skrzywienie,o którym nie wiesz.Jeśli to nie jest to,to może być nerwica.Zrób prześwietlenie zatok najpierw.Zatoki łatwo przeziębić też jak się dużo jeżdzi rowere z gołą głową,czoło i twarz spocona i zimny pęd powietrza robią swoje..ZACZNIJ od RTG ZATOK.
a ja myślę,że llepsza jest nalewka poprawiająca krążenie mówgowe-Venoforton,też zawiera miłorząb,ale oprócz miłorzębu zawiera głóg,kasztanowiec,jemiołę.Wskazania: niewydolność krążenia mózgowego i obwodowego,poprawia stan ścianek naczyń krwionośnych,stosowany przy szumach usznych.Jemioła obniża ciśnienie.Aby był efekt,trzeba zużyć 2 opakowania.ok.10 zł.kosztuje.Moja mama pije.W uchu słyszy tętno.I ma też skierowanie na RTG kręgosłupa szyjnego.
łukasz udaj się do neurologa, najlepiej z prywatną wizytą abyś nie czekał. masz podobne objawy jak ja, robiono mi tomografię głowy.... i nic. może to byc pewna odmiana padaczki, piszę odmiana, bo jest ich całe mnóstwo. dobrze by było iść również z wizytą do endokrynologa. nie lekceważ tego, jestes zbyt młody na takie wysokie ciśnienie. pamiętaj że nadciśnienie tętnicze może być wywołane różnymi schorzeniami. samo obniżanie ciśnienia farmakologicznie, nie leczy przyczyny. pozdrawiam
polecam picie *alveo* to lek ziolowy i mozna go brac z innymi lekami. oczywiscie efekty nie poczuje sie od razu bo to jest lek *kuracyjny* ja dopiero poczulem ulge po 2 miesiacach codziennego stosowania (to jeszcze zalezy od organizmu) str z lekiem znajdziesz w googlach. Praktycznie ten lek stosowany jest na wszystkie dolegliwosci/choroby i polecany przez kardiologow. Lekarz polecil mi go pic i przyznam ze ulga jest. Z tym ze ja cierpie na czestoskorcz nadkomorowy. Ale jak juz wspominalem alveo jest *na wszystko* - na regulacje cisnienia tez, niewazne czy jest niskie czy za wysokie. pozdrawiam
Łukasz, rtg odcinka szyjnego kregoslupa! Mam to samo co Ty.zdiagnozowano mi kyfotyczne ustawienie kregoslupa szyjnego! Wystepuja liczne mikrozatory do mozgowe... w szpitalu na oddziale neurologicznym tlumacza te zatory jako PFO, miale robione echo serca i nic nie wykazalo. Czeka mnie jeszcze przezprzelykowe w ochojcu, ale termin mam dopiero na 08.10.09.. próbuje je jakos szybciej zalatwic... Cisnienie mam takie jak Ty, czyste zatoki, ekg i morfologia ok. Mam duze niedokrwienie konczyn i dretwienie nosa zebow, na dodatek bardzo wypadly mi wlosy... tez nie co robic, nie moga mnie zdiagnozowac... Neurolog odsyla mnie do kariologa, kardiolog do ortopedy, masakra... Zrob sobie rtg kregoslupa, a najlepszy bylby rezonans. zycze zdrowia