Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ucisk w głowie, szum w uszach, wysokie ciśnienie i zaburzenia wzroku a nerwica

Gość lukasz

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć wszystkim!! No właśnie ale co moglo spowodować że po rzuceniu palenia tak się objawiło? Robiłem rezonans, EEG głowy i wszystko jest w porządku. Neurolodzy twierdza że wszystko ok a jednak tak nie jest. Chyba że może to coś z psycha?? hmmmm juz sam nie wiem. pozdro

Hej mam podobne objawy. bylam u 3 lekarzy i każdy powiedział to samo. (oczywiście po zrobieniu badań morfologii tarczycy itp) rezonansu głowy nie robiłam bo robię regularnie co 1.5 roku. w każdym bądź razie: zero stresu *niby łatwo mówić.. to nerwica, nie martwcie się.. ostatnio pojawiły się u mnie szumy w uszach (ale to po chorobie, do dziś nie mogę zatok wyleczyć, na szczęście zaczyna mi wszystko schodzić) Pozdrawiam

Witajcie, ostatnimi czasy (powiedzmy kilka tygodni-miesięcy) narasta mi TEN dźwięk w uszach-metaliczny pisk, nie jest on bardzo głośny ale już jest dokuczliwy, czuję też w tym dźwięku puls.. dziś zaczęły boleć mnie oczy ale to, mam nadzieję, od czytania wypowiedzi poprzedników, nie mniej jednak pytanie: czy objawy nadciśnienia mogą tak szybko się pojawić ?? mam 140/90-100 i nie biorę leków.

Czasami mam wysokie ciśnienie a także wysoki puls...nie jest to zbyt częste. Natomiast czasami łapią mnie różne nerwobóle..ból pod pachą...okolice kręgosłupa lędźwiowego..lekarz przepisał mi na takie stany relanium i captopril 12.5 mg..czasami biorę na nerwobóle dicloberl ..miewam czasami szum w uszach i ogarnia mnie dziwny niepokój. ------------------------------- Niepokój wiąże się wtedy kiedy mam wysokie tętno

A ja od roku man skoki cisnienia max do 160/110. Bol glowy, szyi. Pare karetek pogotowia,wizyt u neurologa,reumatologa,kardiologa. Badan mnostwo min: rezonanse kreg., przeswietlenie ploc,zatok, dopler tetnic szyjnych, usg brzucha,borelioza. Wynik: podwyzszone ALT, watpliwa borelioza, zapalenie zatok, zwyrodnienia na kregoslupie... lejarze o wszystkim wiedza I co+ mialem przez tydz antybiotyk I tabl na kregoslup. Tyle.. dalej sie zle czuje czesto mnie boli szczeka,skoki cisnien, brak sily, oslabienie, czasami swiatlowstret I szczypia oczy... pomocy

Myślę ,że powyżej pan ktory ma krzywy kręgosłóp przez to ma nadcisnienie.Ucisk na nerwy i tętnice powoduje cisnienie krwi a przytym nierzadko się męczymy bo nas boli krzyz w dodatku panika ,nerwy same się kształtują az się gotujemy od srodka i mając zwyrodnienia takie jak krzywy kręgosłóp staramy zapobiec nadcinieniu.Jak tabletkami ?!Kręgosłóp to podstawa..

Witam, mam podobne bardzo objawy, miedzy innymi dziwny dźwięk ciągły w lewym uchu, skoki ciśnienia, uczucie jakby "mózg mi spuchł", spięcie lewej strony twarzy przy uchu i uczucie gorąca, ucisk lewej skroni i tyłu głowy itd. Wszystkie badania (morfologia, tarczyca, rezonans głowy, laryngolog, okulista, ginekolog, bolerioza) są ok. Wiecie co to i jak się z tym uporać?