Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Betablokery i wysiłek fizyczny a choroby serca

Gość whiteside

Rekomendowane odpowiedzi

No zmęczenie to był mój najmniejszy problem po tym leku u mnie za szybko przestawał działać organizm zwariował raz tachykardia raz bradykardia ciśnienie również raz wysokie raz niskie skurcze dodatkowe się nasiliły, ale każdy ma inaczej ... poza tym być są schorzenia na które te leki mogą być bardzo dobre ... jak pisałam wcześniej nie jestem lekarzem po prostu w mojej opinii tego typu lek trzeba dobierać pacjentowi ze szczególną starannością ... juicy 1986 bierzesz dużą dawkę czyli że sprawa musiała być poważna spytaj czy nie może Ci zmienić na inny bb podobno są jeszcze inne lepsze tego typu leki 3 generacji czy coś... spytaj ją o to czy nie możesz zmienić no ale z taka dawką jaka bierzesz to każda zmiana musi byc przemyślana pod nadzorem lekarza i ostrożnie spytać o mozliwość zmiany leku zawsze możesz ...

Gość Edyta 47

Witam wszystkich! Mam pytanie czy ktoś z Was odstawiał Lokren 20? Ja miałam stwierdzoną tachykardię zatokową (reacja sytuacyjna). Biorę lokren już 3 lata (mam 27 lat) Lekarz stwierdził, że lepiej będzie go odstawić bo zaczynam mieć skutki uboczne typu zawroty, zbyt niskie ciśnienie, bóle głowy, problemy z nerkami i tarczycą, ale ja strasznie się boje, że coś mi się stanie po przeczytaniu Waszych wypowiedzi. Proszę Was o jakąś podpowiedź jak odstawić te leki??? Najgorsze jest to, że się boje i na samą myśl tętno idzie w górę. Bardzo prosze o pomoc. Pozdrawiam i życzę Wam wszystkim dużo zdrowia i wytrwałości. Pytanie do Bogdana: Jak zrobić te nalewki? Podpowiedz coś lub napisz jak możesz swojego maila chętnie dowiem się więcej jak zmienić swoje życie i przestać się bać.

Edyta: ja musiałam lokren odstawic gwałtownie, bez zmniejszania dawki a bralam dawke 40mg na dobę. musialam odstawic ze wzgledu na anemie hemolityczna, która najpewniej pojawila się po tym leku. Skutków ubocznych nie mialam zadnych, lokren bardzo obniżal mi ciśnienie i puls no i po odstawieniu go wszystko wróciło do *starej* normy.