Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Niedobór potasu

Gość Renata

Rekomendowane odpowiedzi

Mnie w jonogramie wyszedł potas 3,1. Nie czułam się jakoś źle tylko miałam skurcze łydek i stawiałam raczej na niedobór magnezu. Sama nawet zaczęłam brać magnez w tabl. Lekarz powiedział, że potas lepiej kupić bez recepty,bo jest lepszy, wolniej się wchłania i nie drażni żołądka. Nie wiem czy mu się nie chciało wypisać recepty czy faktycznie tak jest? Czy ten Katelin zalecił Ci lekarz czy sam sobie kupiłeś?

Też miałam skurcze mięśni ale myślałam że to spowodowane jest za dużą ilością pitej kawy i stresu. łykałam magnez ale mi nie przechodziło. lekarz skierował mnie na badania i wyszedł niedobór potasu. na razie uzupełniam to dietą (banany, pomidory, ryby, suszone morele, ziemniaki) ale wyniki nie zmieniają się. może faktycznie poprosić lekarza o potas w tabletkach? może Katelin który polecacie pozwoli mi szybciej dojść do normy.

Witam o Żony w badaniach wyszło nie dobór potasu w było 2.6 max 2.9. 

Jak to można leczyć dwa miesiąc w szpitalu pod kroplówka i plus dwa miesiące z kroplwka 24h.w domu z wszczepionym portem dotetniczym. I dalej jesteśmy w miejscu lekarze nic nie wiedza  dostała teraz tabletki na zatrzymanie potasu a po trzech dniach znowu spadło jak miala prawie 4 to spado do 3.44 .

Nerki badane były wszystko ok. 

Co to może być.