Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ryzyko założenia by-passów po zawale serca

ewamaria7

Rekomendowane odpowiedzi

Spokojnie sie zdecydujcie na zabieg. Sama tez poszukiwałam kogoś kto mi powie jak wygląda zabieg. Teraz dokonujecie wyboru miedzy życiem a śmiercią. Więc tak, jak się nie zdecydujecie to życie jest jak na bombie zegarowej, jak się zdecydujecie to po operacji poczujecie oboje ulgę. Jest to faktycznie podarowane drugie życie. Nie wierzyłam ale tak się to czuje. Zdecydujcie się na jakąś dobrą klinikę. Odradzam Ochojec wbrew opinii publicznej ze jest najlepszy. Szukajcie takiej, gdzie jest dobra opieka pielęgniarska. To jest bardzo ważne. Pacjent po zabiegu skazany jest tylko i wyłącznie na pielęgniarki. Wszelkiego rodzaju powikłania muszą być zaraz wychwycone przez pielęgniarki. Na to zwracajcie uwagę. Porozmawiajcie z lekarzem o środkach p/ bólowych po zabiegu. Powinno nie bolec. Bądź natrętna i pytaj cały czas o stan męża i kontroluj to.
uwazam ze wieksze ryzyko ponosicie,nie decydujac sie na operacje. znajdzcie dobrego kardiochirurga o ile go nie macie i sluchajcie jego zalecen. nie zwlekalabym z decyzja bo jak dla mnie jest oczywista,decydowac sie i to im szybciej tym lepiej. zycze powodzenia.
Witam. Ja miałem by-passy i powiem tak: Nie masz wyjścia. Albo - albo. Ja, to w ogóle modlił bym się za to, że w ogóle chcą Ci te pomosty wszczepić, że jest na to miejsce w środku. Nie zawsze bowiem można wstawić kawałek żyły do drugiej żyły. Jak nie ma dobrego kroćca, to do czego przyczepią? Pisz zgodę i dobra. Nie marudź, bo czas działa na twoją niekorzyść. Powodzenia! Pozdrawiam, michal66
Mam 45 lat. Operację taką przeszedłem w ubiegłym roku (4 sztuki) Też byłem zpietrany równo przed operacją. Ale wiedziałęm, że nie mam nic do stracenia, bo unikając operacji zkazywałem się na życie w wiecznym strachu przed nieuchronnym końcem. Dlatego jeśli tylko lekarze chcą przeprowadzić taką operację, nie ma się co zastanawiać.