Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Przyspieszone tętno a stres

orbit

Rekomendowane odpowiedzi

rozładować napięcie emocjonalne .. lekki wysiłek siłowy ,, pobiegać , pospacerować , wypić piwko :) , masaż , sex , na rybki , co kol wiek ..możliwości są ogromne ... można też stanąć za domem i pokrzyczeć na cały świat i wyśmiać się do łez :) he he
Natknąłem się na ten temat przypadkiem, szukając metod walki ze stresem. Autor tematu zadał dobre pytanie. Widząc odpowiedzi wnioskuję, że żartujecie. Czy MASTURBACJA ma ujemne skutki dla zdrowia? Czy przyspiesza procesy starzenia, siwienia włosów itp.?
Ja mam objawy nerwicowe. W różnych sytuacjach niekoniecznie stresowych, w których wcześniej nic mi się nie działo teraz moje serca przyspiesza nawet do 100 uderzeń na minutę w spoczynku. Byłem u lekarza, EKG wyszło w granicach normy wiekowej. Poradzono mi wizytę u psychologa. Wiem, że to nawala psychika, ale nie umiem nad tym zapanować. Jak ograniczyć tak szybki puls spoczynkowy? Czy zostają mi tylko leki typu propranolol lub procoralan?
Mam skończone 18 lat i objawy takie jak wyżej opisałem. To są objawy nerwicowe. Przyspieszona akcja serca. Nawet jazda autem to powoduje. Nawet picie alkoholu z kolegami to powoduje. Masturbowałem się już wcześniej, ale te dolegliwości przyszły dopiero w tym roku. Czy to wina nadużywania masturbacji. A jakie masz Ty *soso* problemy z sercem i czy jesteś pewien, że to przez masturbację. Czy jak przestanę się masturbować to czy dolegliwości miną?
Przy waleniu też mam atak przyspieszonego pulsu. Muszę odpuścić sobie na jakiś czas. Ile masz lat? Jaki lekarz przepiał Ci propranolol? Czy tak wezmę procoralan od dziadka, to czy nic mi się nie stanie? Procoralan ma podobne właściwości jak propranolol.
chłopaki co z wami .. olejcie tabletki ..weźcie się za dziewczyny .. w waszym wieku to bzykałem po 6 razy dziennie .. zamiast walić gruchę :) .. a teraz chłopcy biorą tabletki , nie zdając sobie sprawy że takie chemiczne gówienko może zaburzyć dużo funkcji w organizmie.. walenie konia odstresuje no chyba że ktoś go męczy na umór ..
Chyba moje objawy nie mają nic wspólnego z masturbacją, a raczej z zaburzeniami psychologicznymi i neurologicznymi. To co mnie dopadła to najprawdopodobniej nerwica. Wcześniej waliłem i serce było OK. Teraz wiele czynności wywołuje u mnie ataki przyspieszonej akcji serca. Nie wiem co robić, żeby wyjść z tego. Mówię wam, że puls dochodzący 100 uderzeń na minutę w spoczynku to nic przyjemnego i do tego ten ból za mostkiem i kłucie w okolicy serca. Tak wygląda mój atak. Czy ktoś umie mi pomóc?
no to chłopaku jesteś w drodze i dobrze że zacząłeś pisać zanim cię coś innego dopadło .. musisz pić zioła i się nie stresować ..zalecana codzienna regularna aktywność fizyczna , zdrowa żywność , tj warzywka owoce i piersi z kurczaka z ryżem żadnego siedzenia po nocy , regularne wysypianie się ,, jak najwięcej czasu na świeżym powietrzu .. częsty i zdrowy kontakt z ludzmi .. żadnej kawy i papierosów .. utrzymywać mały poziom tłuszczu by nie przeciążać serca .. magnez i potas .. bdb w tym wypadku jest dolomit ... a te tabletki to najlepiej odstaw może nie od razu ale z czasem ..jak cię nosi za bardzo to kup sobie kropelki walerianowe 3zł w aptece... na pewno pomogą .. sam pomyśl co obciąza twój organizm i go osłabia i likwiduj to .. zmień swoje przyzwyczajenia regularnie się wysypiaj wal konika rzadko ale z klasą .. i wszystko się z czasem wyreguluje..
jeszcze nic ci nie jest więc skorzystaj z rady starszego od siebie i zrób wszystko by organizm należycie odpoczywał ... jedz , ćwicz , regularnie śpij ... wiele ludzi na tym forum dało by wszystko co ma by mieć problem twojego kalibru.. Pozdro potraktuj to jak ... być albo nie być