Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Widoczny ruch klatki piersiowej i brzucha w rytm uderzeń serca

Gość kdp

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałbym zadać pytanie. Czy jest to normalne, że klatka piersiowa z lewej strony i brzuch drgają mi przy uderzeniach serca. Dodam, że drgania są widoczne zaraz po obudzenia, a w sytuacjach stresowych nasilają się jeszcze bardziej tak, że widać wyraźne ruch koszulki. CZY JEST TO NORMALNE? Dodam, ze leczyłem się na depresję. Teraz wiele objawów depresji minęło. Nie mam lęków przed śmiercią. Teraz wiem, że jestem jeszcze zbyt młody, żeby umrzeć. Nie mam problemów ze snem i mam pogodne nastawienie do życia. Świat zaczął mnie cieszyć. W czasie depresji każda czynność w życiu zawodowym w pracy powodowała atak szybkiego tętna. Byłem na badaniach. Zrobiono mi EKG, które wyszło w granicach normy wiekowej. Stwierdzono z kolei tachykardię na tle nerwowym. Teraz puls mam przeważnie w porządku w granicach 70, ale w sytuacjach stresowych wciąż mam drgania klatki piersiowej i brzucha oraz przyspieszenie akcji serca? Czy ruch klatki piersiowej i brzucha jest normalny przy uderzeniach serca? Czy jest to efekt tachykardii z czasów mojej depresji? Czy jest jakiś sposób na spowolnienie tachykardii w sytuacji stresowej?