Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Całkowity nieprawidłowy spływ żył płucnych u noworodka

Rekomendowane odpowiedzi

Moj syn urodził się z wadą serca: Nieprawidłowym Spływem Żył Płucnych. Został zdiagnozowany dopiero na drugi dzień po porodzie. W trakcie prawidłowo przebiegającej ciąży podczas 5-krotnie wykonanuch badań USG, w tym również echokardiografii płodu, (na moje własne życzenie w prywatnym gabinecie, na dobrym nowoczesnym sprzęcie), nie było widać żadnych niepokojących zmian. Przebieg jego leczenia był bardzo skomplikowany: przechodził trzykrotnie operację w ciągu trzech miesięcy. Mimo iż zapewniliśmy naszym zdaniem najlepszą możliwą opiekę medyczną, nasz syn zmarł. Żaden lekarz nie jest w stanie jednoznacznie odpowiedzieć mi na pytanie co może być przyczyną powstawania wad serca. Jestem młodą osobą, to było moje pierwsze dziecko, pragnę mieć kolejne dzieci, jednak strach przed przechodzeniem przez to wszystko kolejny raz może okazać się silniejszy. Chciałabym dowiedzieć się DLACZEGO to się stało... Czy są w tym kierunku prowadzone jakieś badania (genetyczn itp.)? Chciałabym również abyście napisały kochane mamy, czy tuż przed ciążą lub w trakcie jej trwania przechodziłyście jakieś choroby wirusowe, lub podrużowały samolotem, lub odwiedzały egzotyczne kraje (Egipt, Turcja)