Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Drętwienie ręki i nogi po utracie przytomności i wstrząsie mózgu

Gość konrad

Rekomendowane odpowiedzi

Od dłuższego czasu mam słabo reacji lewej strony np chodze i niewiadomo z jakiego powodu zaczynam utykać wszystko zaczeło się ponad 3 miesiące temu kiedy straciłem przytomność nie pamietam na jak długo. lekarze mówili ze to wsztrząs mózgu i ze to szybko przejdzie. A do tej pory utrzymuje sie ból mieśni w lewej stronie podczas wiekszego wysiłku czuje się bardzo słabo jak bym miał stracić przytomność. bardzo prosze o pomoc.
Niestety to co opisujesz wygląda na problem nurologiczny, a dokladniej na rzut SM (stwardnienie rozsiane) idz na tomografie glowy i odcinka szyjnego ( prywatnie uczyni Cie to troche kasy - okolo 1000zl +/- ) a jezeli pojdziesz ze skierowania to bedziesz czekal na tomografie 3 miesiace w porywach albo nawet pol roku (a moze to byc za pozno jesli to byl rzut SM )
Dodam że tomograf mózgu miałem robiony i lekarze tylko tyle mi powiedzieli że to wstrzas mózgu nic wiecej się nie dowiedziałem. Kazali mi poczekać do 3 miesięcy i miało przejść ale jak narazie się nie zapowiada na to. A co to jest wogóle SM? Jak długo to może trwac? Jakie mogą byc skutki nie leczenia??