Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Blok serca, zaburzenia rytmu i bradykardia

amin

Rekomendowane odpowiedzi

Od kilku lat kontroluje swoje serce. mam nerwice. czesto odwiedzam kardiologa. oprucz zaburzen rytmu i bradykardii nic mi nie dolegalo. ale na ostatnichm holterze zlapano blok serca pk II st. przerwa wynoisila 3,3sek. czy grozi mni wszczepienie stymulatora? czy takie bloki wystepuja takrze u zdrowych ludzi?nigdy w zyciu nie zemdlalem ale byly dni w ktorych czulem sie slabo.
Gość malgorzata.k
nie martw sie na zapas,jezeli jestes pod opieka kardiologa,to juz jego wtym glowa zeby ci pomoc,zapewne bedziesz mial robione wszystkie badania kardio,no tak by przynajmniej wypadalo zrobic,dostaniesz tableteczki i bedziesz pod okiem kardiologa,zas co do twojego wieku to szczescie w nieszczesciu ze jestes mlody i organizm sie szybko regeneruje. a z tym stymulatorem to nie tak szybko,nie wpadaj w panike,pozwol dzialac lekarzom w koncu to oni zadecyduja co dalej,ale z tego co wiem to zanim dojdzie do wszczepienia stymulatora to dluga droga,poprzedzona wszyskimi mozliwymi badaniami,wlacznie z leczeniem inwazyjnym,jezeli wszystkie mozliwosci wykorzystaja i nie bedzie efektu,to dopiero wtedy beda myslec o stymulatorze,a poki co glowa do gory! a moze holter byl wadliwy? napewno bedziesz go mial powtarzanego. pozdrawiam i zycze wiecej wiary w to ze bedzie ok.