Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Drgawki, przyspieszony oddech i kołatanie serca a stres przy tachykardii

rose

Rekomendowane odpowiedzi

Może na wstępie parę słów o sobie, mam 19 lat, w tym roku szkolnym (klasa maturalna) miałam bardzo dużo stresu, który zapewne przyczynił się do moich problemów ze zdrowiem. W dzieciństwie byłam cały czas pod opieką poradni kardiologicznej, bo stwierdzono u mnie w 6 miesiącu życia szmery na sercu. Piszę na forum, gdyż na początku czerwca pojechałam z chłopakiem na tydzień do Zakopanego. Któregoś dnia wieczorem miałam dziwne objawy. Otóż cała się trzęsłam, nie mogłam tego opanować, miałam strasznie przyspieszony oddech i kołatanie serca. Dodam, że czasami np. przez cały dzień kłuje mnie gdzieś w okolicach serducha. Ostatnio poszłam do lekarza rodzinnego, zrobił mi EKG i wyszła tachykardia. Czy ktoś mógłby mi pomóc w postawieniu diagnozy odnośnie tamtego epizodu w Zakopanem? Byłabym wdzięczna:) A wyniki krwi mam bardzo dobre.
hej ja tez mam tachykardie a objawy takie jak ty mam często, mozliwe ze cierpisz na nerwice lękową, jezeli masz zdrowe serce to nie panikuj bo są to tzw. ataki nerwicy, niegrozne dla życia, chociaz nieprzyjemne gdy pojawiają się kołatania serca. Jeżeli przeszkadza ci lęk to polecam Ci psychoterapie,mnie bardzo pomogła.
Witam podobną miałm objawy tylko dłuzej u mnie się utrzymywały ok 3dni ,udałam się do kardiologa zlecił mi wszystkie badania.Okazało się ze mam D-imery pięciokrotnie przekroczone lecze sie juz ponad rok czasu na mikrozatorowosc płucną. Więc nie bagatelizuj objawow i jak najprędzej udaj sie do Kardiologa. Pozdrawiam ps.stosujesz tabletki antykoncepcyjne?to duzo wyjaśni- Ja właśnie po nich mam problemy ze zdrowiem.
Kobieto zacznij coś robic ..w tym przypadku moje zalecenie które sam stosowałem i stosuje do dzisiaj :) -Dziennie rano budze sie aby iśc pobiegac 30-50 min ... - jem owoce i warzywa dziennie !! ... rano wieczorem ... - przyjmuje magnez - czytam książki wieczorami aby zapomnieć o tym co sie dzieje z moim zdrowem naprawde jeśli będziesz to robić przez pierwszy tydzien poczujesz sie lepiej może to być objaw nerwicy która wpadła ci po przez gadanie rzeczy typu * Nie uda mi sie , jestem żałosna , jak umrze ciekawe kto będzie o mnie gadał * jest też takie coś jak nerwica brana pod umysł człowieka który użala się nad sobą miałem ten okres nawet i mam za sobą ... pozdrawiam kontakt 2858512 * jeśli jakies pytania chętnie pomoge*