Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Obrzęk rąk pod wpływem ciepła

Rekomendowane odpowiedzi

Mam dość dziwny problem... Od małego zawsze bardzo nie lubiłam słońca...z powodu upałów często nie wychodziłam na dwór za to uwielbiałam chłód i deszcz... Zawsze narzekałam i narzekam na słońce...wtedy źle się czuje,taka słaba,zmęczona dodam,że puchną mi ręce pod wpływem ciepła nawet w zimę gdy biegam, po prostu kiedy organizm mi się nagrzeje,spoci... Byłam ostatnio w górach na pieszym rajdzie...myślałam,że nie dojdę...te słońce...do tego ręce jak balony...inni też ledwo dawali radę,ale nie twierdzili,że przez słońce...tylko ono tak na mnie działa! jest jakieś lekarstwo,maść by zmniejszyć opuchliznę rąk i coś na te słońce by pomogło mi przetrwać wysiłek fizyczny? (wybieram się na pielgrzymkę a z doświadczenia wiem,że będzie ze mną kiepsko) Nie wiem czy to ma coś wspólnego z sercem...nawet rok temu miałam robione EKG i nic nie wykazało...ale nie zaszkodzi zapytać Proszę o cenne rady :-)
Gość malgorzata
owszem,sa dobre leki niwelujace opuchlizne o nazwie detralex,ale dostepny jest tylko na recepte,i cale szczescie,mozesz podpowiedzic lekarzowi jego nazwe,jezeli uzna ze nie u ciebie przeciwskazan do jego przyjmowania,to gwarantuje ze po dwoch dawkach opuchlizna ustapi. pisze ci o tym leku z nadzeja ze skonsulyujesz sie z lekarzem ,a nie bedziesz probowala dostac go na wlasna reke. pozdrawiam