Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Panika, zawroty głowy, drgawki i brak koncentracji a nerwica

Gość witch

Rekomendowane odpowiedzi

Witam już od dawna mam problem z lękiem...wszystko mnie stresuje, potrafię z byle powodu wpaść w panikę, miewam zawroty głowy, drżą mi ręce, i chyba cała w środku drżę,... od 2 miesięcy muszę chodzić do pracy, nie radzę sobie tam, ciągle jestem w stresie, wszystko mnie męczy, mam problem z koncentracją i pamięcią, ciągle robię coś nie tak albo zapominam o czymś mimo iż jest to coś co powinnam wiedzieć, nie wiem co robić, biorę magnez,witaminy, próbowałam też ziołowych leków, ale nie pomaga mi to. Może ktoś zna jakiś inny lek,który by pomógł, i nie wpływał na pogorszenie...bo muszę jakoś wytrzymać w pracy,chociaż nie wiem jak długo jeszcze będę pracować... :((
Gość demi2300
miałem to samo,leczyłem sie na nerwice,brałem xanax i propranalol serducho i tak mi waliło ,samoczynie ciśnienie skakało nawet 200/100 ciagle byłem zestresowany.echo serca i usg jamy brzusznej,badania krwi,tarczyca,wydolnościowe badania 2 razy miałem i wszystko ok,a ja dalej się żle czułem i szukałem w sobie choroby.poszedłem do neurologa,który wysłał mnie na przeswietlenie kręgosłupa,okazało sie że mam 3 górne i 2 dolne przesunięte czy coś takiego,nastawił mnie ,po 2 tygodniah poprawił nastawienie.i wszelkie lęki ciśnienie odeszło.leki odstawiłem nic nie biore,czuje się znacznie lepiej,ciśnienie 117/75 i puls 63 do 76 ,ale mam czasami jeszcze takie gniecenie,tak jakby ktoś lekko ucisnoł mostek z lewej strony,wtedy mam kluske w gardle i czuje się żle.musze znależc tego przyczyne mam holter do założenia w piątek ,zobaczymy co to przyniesie
mam16 lat i ciągle jest mi niedobrze. wczoraj wymiotowałem kwasem zołądkowym i nadal mi jest niedobrze.mam także płytki oddech a takze w nocy ciagle sie budze nie mogac spac przez ostre bóle głowy i brzucha. jestem alergikiem dodam choruje na atopowe zapalenie skóry i boje sie astmy. boje sie że serce to może być
pisałem tak niedawno,że chyba sie wyleczyłem,a no nie:(wraca to wszystko jak bumerang a mianowicie ciśnienie i puls .ciśnienie moge mieć przez 2 tyg dobre,ale znajdzie sie dzień od rana że czuje się lipnie i wtedy ciśnienie potrafi skoczyć 160/100 ale miałem i 200/100 szok!nie mogę już z tym sobie radzić.alkochol jak wypije na dyskotece lub na jakiejs imprezie to pużniej trzyma mnie 1 tydzień lub 2.jak u was z ciśnieniem i pulsem przy atakach?
żucam palenie nie pale 4 dzień i zauważyłem,że nie paląc puls mam teraz 66 67 63 62 70, i wolniej sie męcze i szybciej sie uspokaja serce np.po wejściu po schodach.zaczynam lepiej sie czuć :) oby tylko nie sięgnąc i bedzie dobrze,napewno pozwoli mi to na zwalczenie nerwicy.ponadto zapisałem sie na siłownie i czwicze