Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Zaburzenia przewodzenia w sercu

Gość Jola

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie ,czy ktos to ma tzn od kilku lat mam problem z szybkim bciem serca.Niraz wydaje mi sie jakby serce mi trzepotalo.Mam dusznosc ,szybko sie mecze pod wplywem wysilku, nawet jak jem ,oczywiscie rowniez jak sie zdenerwuje .Bol jest zamostkowy.Lekarz zapisala mn Bisoheksal,serce uspokoilo sie ,ale ta dusznosc.Czy to tak ma byc .Mialam wykonane tylko ekg.W zwiazku ,ze mam b. waskie naczynia [z dna oka] ,miazdzyce ,lekarz tylko to zalecila
Mam 50 lat.W zwiazku ,ze oklista zbadal dno oka ,powiedzial ,ze mam miec pilna konsultacje internistyczna.Lekarz powinien mi zlecic ,caly panel badan.No niestety Bardzo bym prosila ,jakie badania mam zrobic . ,tylko dostalam na ekg i jeszcze leki na miazdzyce Simvaheksal 20.I chcialam wlasnie zapytac ,czy to sa zaburzenia rytmu serca? ,bo lekarz,najpierw proponowala konsultacje kardiolog ,potem stwierdzila ,ze sa dlugie kolejki.Oprocz tego mam problemy z pamiecia ,bole rak i nog[nogi banie] i ciagle sikanie ,a w nocy najbardziej.Okulistka powiedziala ,ze mam miazdzyce w calym organizmie,zarowno waskie naczynia tetnicze ,jak i zylne.No jak to bywa w zyciu ,trzeba samemu zrobic prywatnie ,tylko jakie?
nie mozna sie opierac na ocenie okulisty ale radze dostac sie prywatnie do kardiologa a on pokieruje dalszym leczeniem jestem w podobnym wieku kiedys tez mialam diagnoze irydologa abym zaczela leczyc serce ale w to nie wierzylam ale po jakims czasie od tego badania zaczelam sie meczyc nawet idac powoli musialam odpoczywac bo brakowalo mi powietrza kolatania serca i bol ale trafilam do bardzo wspanialej pani kardiolog i w tel chwili jestem po ablacji czuje sie lepiej choc nieraz mam bol w klatce ale nie mam tak silnej arytmi jak przed ablacja
Jola jezeli twoja dr mowi ze sie czeka do kardiologa to niech cie skieruje do szpitala tam wykonaja ci wszystkie badania tak bylo w moim wypadku tylko mnie skierowala moja kardiolog tam mialam zrobiona koronografie usk serca badanie przesprzelykowe serca tomograf nerek bo mam nadcisnienie
Bardzo dziekuje za pomoc.Ponoc to co mam ,to nie jest zadna wada ,tak stwierdzila druga lekarz.Kazala brac tabletki .A dusznosci moga by zwiazane ,z kregoslupem piersiowym[nowy trop ,tylko trzeba rtg ,zeby zobaczyc ,co i jak].Ale upewniajac sie ,zarejesstrowalam sie na usg serca i zrobie sobie badania prywatnie[cholesterol itd],bo przeciez nie dadza.Dziekuje bardzo i pozdrawiam Jola