Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Drżenie głowy w sytuacjach stresowych

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich, mam pewien problem i sama niewiem co to dokładnie jest. Od pewnego czasu występuje u mnie drżenie glowy, zauważylam, że nasila się to po jakiś sytuacjach stresowych. Miewam także potworne bole głowy i to bardzo często, dochodzi do tego drżenie rąk i ciągle jestem podenerwowana. Czuje lęk sama niewiem przed czym. Od jakiegos czasu budzę się w nocy, nawet wtedy gdy jestem zmęczona po poprzednim dniu. Próbuję się wyluzowac, ale to na nic się zdaje. Miewam zmienne nastroje, od śmiechu bardzo szybko zaliczam tzw.*dół*. Może ktoś by się podzielił zemną spostrzazeniami na podobne objawy. Zgóry dziękuję i pozdrawiam.
Cześć agula! mam nerwicę i Twoje objawy są podobne do moich, jednak u mnie nie występuje drżenie głowy. Bóle głowy migrenowe od czasu do czasu potwierdzone przez lekarza, bo podczas takiego bólu czasami drętwiała mi ręka i szczęka, więc neurolog wysłał mnie na rezonans. Nic nie wyszło i stwierdził migrenę z aurą. Ręce mi drżą, czuję też jakby drżało mi całe ciało. Różne nastroje to codzienność...jeden dzień w śmiechu, drugi w poddenerwowaniu. Myślę jednak, że nie zaszkodzi jeśli pójdziesz do neurologa i opowiesz mu o swoich objawach. Myślę, że najbardziej nie ma co lekceważyć silnych bóli głowy, które jak pisałaś występują dość często.