Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Jak wyleczyć łuszczyce skóry głowy

Rekomendowane odpowiedzi

Kilka lat temu miałam okropny wysyp na skórze głowy, dosłownie gruba skorupa, nałożyłam dużą ilość zwykłego kremu mediderm na całą skórę głowy i zawinęłam folią spożywczą na kilka godzin, zmyłam szamponami kilka razy bo mocno tłuści i ścigałam całą łuskę aż do gładkiej skóry i wtedy nakładałam lek albo poprostu ponawiałam zabieg żeby pozbyć się grubej narastającej łuski. U mnie sprawdziło się o tyle, że nie bolała mnie skóra głowy i nie robiła się skorupa. Aktualnie jak coś zaczyna narastać stosuję Emulsję Psorisel, potem myję na co dzień szamponem Psorisel i również pomaga. Na razie skóra czysta.

Ja smaruję głowę emulsją Psorisel ( do kupienia w aptece) i trzymam pod czepkiem foliowym ok. 1– 2 h, dodatkowo głowę owijam ręcznikiem. Czasami zostawiam na noc

Po tym czasie dwukrotnie zmywam szamponem ziołowym, nakładam maseczkę na 5 minut i delikatnie wyczesuję włosy przy samej skórze drobnym grzebykiem.

Skóra robi się czysta od łuski.

Zabieg trzeba powtarzać 2-3 razy w miesiącu.

Sulphur Zdrój Mineralny Szampon Leczniczy!!!!!!!! i to jak najszybciej JEDYNY LEK(SZAMPON) KTÓRY URATOWAŁ MOJĄ CÓRKĘ Od OŁYSIENIA z powodu ogromnego wysypu łuszczycy skóry głowy to był jeden wielki strup (dziecko MIAŁO 11 LAT DZIEWCZYNKA - WIELE MIESIĘCY STOSOWAŁYŚMY RÓŻNE MAŚCI IT.P - BEZ SKUTKU- DOPIERO MÓJ KUZYN - LEKARZ - KTÓRY PRZYJECHAŁ NAS ODWIEDZIĆ Z usa TAM PRACUJE POLECIŁ TEN ŚRODEK ) DOSŁOWNIE PO KILKU UŻYCIACH PROBLEM ZNIKŁ A OBECNIE STOSUJE CÓRKA TEN SZAMPON PROFILAKTYCZNIE. MOŻNA KUPIĆ W zielarskich SKLEPACH ORAZ W INTERNECIE. żadne MAŚCI I INNE LEKI - JAK RÓWNIEŻ POLECAM KĄPIELE SIARKOWE!!!!! SKUTECZNE SĄ BARDZO