Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Przewlekły ucisk w sercu

Gość Mumakil

Rekomendowane odpowiedzi

Od niedawna odczuwam cały czas niewielki ucisk w sercu a co jakis czas jego klucie, przy tym czuje jakby od serca cos promieniowalo do lewej reki i w konsekwencji odczuwam ogromne oslabienie owej konczyny. Na poczatku brakowalo mi powietrza do oddychania a gdy gleboko oddychak klocia sie nasilaly.Jesetem czlowiek bardzo zestresowanym w środku tzn. lekarz mi tak powiedzial jak zobaczyl ekg, że dusze w sobie stres.Musze przyznac ze to fakt.Sytuacje stresowe zaczely sie nasilac od czasu świąt Wielkanocy kiedy to z powodu jakiegos wirusa powodujacego dziwna grype(bez goraczki, przeszla dopiero po zarzyciu 3 antybiotyku) za czolem sobie wmawiać że mam SM albo ALS albo rak.Od tamtego czasu moze byly dwa dni w ktorych bym sobie czegos nie wrajał. Czy moze to zwiastowac zawal albo jakas chorobe serca?? A moze to cos z innej beczki. Mam niespelna 20 lat. Bardzo prosze o jakas pomoc i rade co mam robic i jak przeciwdzialac. A zapomnialbym bo moze miec to istotne znaczenie uwielbiam się Kochać z moją dziewczyną, można powiedzieć że jakby się dało robiłbym to codziennie:)no niesety jest to tylko pare razy w tygodniu 4 w porywach do 5 Pozdrawiam
Przede wszystkim trzeba się uspokoić i dać sobie trochę luzu, na pewno jednak warto się zastanowić nad przyczynami takiej postawy życiowej, może wyniosłeś taki wzór zachowania z domu? i teraz go powielasz, warto to jednak zmienić, bo szkoda zdrowia. Co do seksu, to może jedynie zapobiegać zawałom tak jak kazda umiarkowana aktywność fizyczna :-)