Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Bóle głowy i pogorszenie wzroku

Gość kuba

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, od jakichś 2 tyg. meczą mnie bóle głowy. Na początku zaczęło się zwykłym bólem oczu (myślałem, że to może z powodu zbyt długiego korzystania z komputera). Po paru dniach zaczęły się bóle głowy (szczególnie w skroniach, momentami dookoła oczu, a rzadko z tyłu i na szczycie głowy). Po tyg. postanowiłem się wybrać do lekarza, który podejrzewał, że to coś z zatokami i przypisał mi antybiotyk Amotaks DIs. Po paru dniach jednak ból nie znikał, a nawet nasilił się (pomyślałem, że to wcale nie muszą być zatoki). Miewam dreszcze i boli mnie gardło, czasem szyja (okolice chrząstki tarczowatej) i szczęka z prawej strony (okolice ucha, promieniuje do tyłu głowy), po niewielkim wysiłku czuję się jakby mi miała wybuchnąć głowa (może to za dużo powiedziane, ale jest pewien dyskomfort). Tych objawów jest tyle, że nie wiem gdzie się mam zgłosić, a może poczekać i przyjmować dalej antybiotyk? Na ten moment najbardziej mi dokucza ból oczu po nawet krótkim korzystaniu z komputera i osłabienie/zmęczenie.
Gość malgorzata
nie rozumiem tego ze lekarze pezepisuja leki bez uprzednio przeprowadzonych badan,denerwuje mnie to okropnie ze mamy takich lekarzy ignorantow. nie wszyscy tacy sa ale wiekszosc na pewno. naprzepisuja lekow czlowiek zazywa a jak sie nic nie zmienia i wraca do ,,takiego** to dopiero sie zastanawia co dalej a nasze zoladki juz podraznione nipotrzebym braniem lekow,bo diagnoza okazuje sie chybiona.
Gość malgorzata
jezeli dobrze dobrane i skutkuja to ok.ale najgorzej mnie wkurza jak eksperymentuja na nas pacjentach.tzw metoda prob i bledow/ i wcale mnie nie dziwi ze polacy sa w czolowce w zazywaniu lekow przeciwbolowych.bo jak sie czlowiek raz sparzy trafiajac na takiego tuczka to pozniej dmucha na zimne i leczy sie sam a co do lekarza to zeby trafic dzisiaj na dobrego i z powolaniem to chyba trzeba isc do wrozki zeby powiedziala gdzie tacy sa. mam nerwy bo wlasnie przez takie niepotrzebne branie lekow (jak sie pozniej okazywalo ) dzisiaj musze zazywac tableki ale oslonowe bo mam tak zmasakrowany zoladek ze zanim cokolwiek zjem to musze zazyc polprazol bo inaczej odruch wymiotny.
Gość malgorzata
przeczytalam wlasnie temat 2120 o ktorym mowisz i z tego wynika ze ow pan ma czy tez mial takie dolegliwosci z nadcisnienia. a co z twoim cisnieniem? moze masz cisnienie w oku? musisz cos dzialac z lekarzami bo przez internet nikt cie nie wyleczy. przykro mi ze cierpisz,ale koniecznie udaj sie do dobrego okulisty i internisty(napewno nie wracaj do tego u ktorego byles) domagaj sie badan,jak bedzie trzeba do przebadaj sie od stop do glow,zebys mial pewnosc ze wszystko jest ok. jezeli bedzie ok,no to wtedy musisz odwiedzic psychologa,ale jak juz wspomnialam uparcie domagaj sie wszelkich badan ktore moga byc pomocne w trafnej diagnozie. bardzo ci wspolczuje,ale musisz sam poodwiedzac lekarzy i sie nie dac zbyc.
dzieki wszystkim za rady okazalo sie, ze mialem *maly* niedobor witamin, a te problemy z oczami to od zbyt dlugiego korzystania od komputera, do tego doszla jeszcze nerwica, przez ktora mialem wiele z wymienionych objawow oraz male przeziebienie, teraz troszke odpoczac od komputera.
Jest mnóstwo przyczyn, które powodują bóle głowy. Jeśli nie są związane z konkretną, rozpoznaną choroba, proponuję przejrzeć rady jak ich uniknąć. Np. tutaj: http://dbcomplex.nextshop.pl/e-ksiazki/migrena_stop__-_e-book_p1158.xml sama przekonałam się, że robię mnóstwo rzeczy, które mogą się przyczynic do bólu.