Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, od tyg. cierpie na bole glowy i oczu, bol glowy objawia sie na skroniach a czasem po bokach czaszki i z tylu glowy. Oczy bola zwlaszcza kiedy nimi ruszam (bola mnie tak jakby miesnie ktore je trzymaja(?)) Jestem na wakacjach i nie bardzo mam jak udac sie do lekarza, dzisiaj wracam do domu wiec moze wtedy udam sie do lekarza, niestety bol momentami jest tak silny, ze nie moge wytrzymac. Czy to moze byc cos powaznego? Strasznie sie boje, nie wiem co robic, kiedy wstane pulsuje mi mocno zyla na skorni i boli glowa, prosze o szybka pomoc. Kuba
wedlug mnie to typowe objawy migreny,u jednych nasilone baedzie a u drugich mniej,jestes po prostu przerazona bo daleko od domu ,pierwszy raz tak intensywny bol i do tego wszystkiego nie masz kontaktu z lekarzem ,ktory by cie uspokoil. nie zamartwiaj sie tak ,bo to na pewno nic zlego. cierpiacy na migrene moga dolaczyc do mnie i powiedziec ze sa jeszcze bardziej podle dolegliwosci niz twoje oczy,nieznosny bol skroni,potylicy glowy,odruch wymiotny ,omdlenia z bolu ,swiatlowstret itd... nie ma skutecznego i jednego srodka ktory zwalczylby od razu te dolegliwosci, na migrene naprawde sie cierpi,jedni dluzej drudzy krocej ale bol paskudny. szczesliwej drogi do domu (najlepiej ja przespac ) no i po powrocie do lekarza moja droga bo w razie (tfu) nastepnej draki leki trzeba miec przy sobie. powodzenia!
Gość NIE MAM KASY NA PYTA

A więc tak:W piątek jadąc po lekcjach do domu miałam takie jakby lekkie dreszcze. Głowa mnie bolała gdzieś na/w okolicy czoła. Położyłam się pod kocem lecz nie mogłam zasnąć. W nocy się około czwartej obudziłam. Następnego dnia około południa złapał mnie kaszel, który *zmuszał* mnie abym odkaszlnęla. Zmierzyłam temperature i mialam 37,5 stopni :C DODAM TEŻ, że od ranka bolaly mnie oczy tak u gory (pod brwią tylko nie skóra). Kiedy przesuwałam wzrok np. W lewo albo w obojetnie jaki kierunek to mnie strasznie zaczynaly bolec i tak jakby cisnąć. Staram sie nie zmieniac wzroku tylko przekrecam głowe i patrzę nie poruszając praktycznie oczami. W moim prawym rogu blisko nosa pojawily sie w strone zrenicy mocno czerwone żyłki na szczęście dzis są mniej widoczne. Prosze o pomoc gdyż oczy straaasznie bola, glowa też, krew mi z nosa leci 3 razy w ciągu dnia, mam zapchany nos i ten wnerwiający kaszel PROSZE POMÒŻCIE MAM W SRODE WAŻNY TEST! :*C

Gość Didi 1234

Hej , ja mam podobnie, tylko ze cierpie na to juz jakies 6 mies , moze wiecej. Nie umiem okreslic z czym ten bol jest zwiazany ?! Czy za dlugo siedzie przy komuterze, czy tez to jest nerwicowo- napieciowe...nie moge go z niczym polaczyc. Najsmiesniejsze ze bol oczodolow i okolic nasila sie rano jakby po wypoczynku. Dzis wlasnie odczowam silny bol przy ruszaniu Oczy mam podpuchniete z rana na gornych powiekach . Mam wrazenie ze to mnie troche otępia.... co to moze byc ?