Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Witaminy przy kłuciu w sercu

Teka

Rekomendowane odpowiedzi

Gość malgorzata
wszyskie witaminy sa niezbedne ,ale dla serducha to chyba najlepszy potas i magnez.zrob bania w tym kierunku tzn okreslenie poziomu potasu i magnezu, nie napisales czy bierzesz jakies leki na serce,mozna tez wprowadzic koenzym Q 10.ale jezeli bierzesz leki to zapytac lekarza czy takowy mozna brac pozdrawiam! jednak najlepsza porada z mojej strony do wizyta u lekarza, to zbyt powazna sprawa ,azeby samemu eksperymentowac.
najlepszy jest zdecydowanie magnez nawet mówili mi w szpitalu jak leżałam na serce a mam 29 lat. dawali mi raz dziennie w żyłę butlę bo to dla serca najlepsze. Ale jeśli mam coś doradzić to polecam biowital jest dla serca wspaniały serce sie regeneruje. Pozdrawiam.
Gość malgorzata4
chyba nie potrzebujesz az tak bardzo porady, skoro w dalszym ciagu nie skonsultowalas sie z lekarzem. ja na tym forum znalazlam sie przypadkiem,ale nie zaluje bo mam duzo doswiadczen chorobowych w kierunku miazdzycy konczzyn dolnych i w ogole miiazdzycy.

Ja polecam suplementy omega3 - w moim wypadku najlepiej zadziałał kardiosuplement OmegaRegen Cardio - to jest olej w formie estrów, który jest bardziej trwały i lepiej przyswajalny. Ma też rozpuszczone potrzebne witaminy, które są dużo lepiej przyswajane niż te w tabletkach. Ogólnie uważam, że omega3 jest bardzo dobra na wszelkie dolegliwości sercowe - warto też ją przyjmować profilaktycznie, bo w dzisiejszych czasach, gdy mamy mnóstwo stresu i mało czasu na aktywność fizyczną, taka suplementacja jest wręcz niezbędna.