Gość Tomek Opublikowano 2 Lipca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2006 Witam Nie dawno miałem komisję lekarską w związku z poborem do wojska, jednak po zrobieniu ekg lekarz stwierdził u mnie właśnie zespół preekscytacji i poradził mi żebym przebadał się jeszcze na własną rękę co uczyniłem. Pojechałem na prywatną wizytę do lekarza, który zrobił mi badanie echo serca i stwierdził, że wszystkoj jest wporządku i jestem zdrowy, jednak ja chciałem byc pewny i zapisałem się na wizytę do drugiego innego lekarza, który na wejściu zrobił mi badanie ekg no i od razu stwierdził, że nie jest ono normalne, ale był pewien że nie jest to żaden zespół preekscytacji i skierował mnie jeszcze na dodatkowe badanie ultrasonograficzne podczas badania którego nie stwierdzono żadnych wad ani ubydków w moim sercu a co do tego ekg swierdził, że po prostu już tak mam i nie powinienem sie tym przejmować. No i nie bardzo wiem co robić, czy dalej sie badać bo widocznie coś ten lekarz na komisji lekarskiej musił zobaczyc, że stwierdził zespół preekscytacji czy dać sobie spokój. Z góry dzięki za odpowiedź!! Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość henry Opublikowano 3 Lipca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2006 A tak z rozpędu przeczytałem... przed wojskiem miałem kłopty z płucami... Rada jest prosta: robi sie USG serca do tego co masz ,ewntualnie Holtera jeśli cos odczuwasz i jak masz wątpliwości to idziesz do kardiologa u którego nie byłeś wcześniej / bo będzie musiał sie przyznac ,ze sie pomylił/ a o którym zasiegnąłes opinii że dobry - oczywiście prywatnie....idziesz Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość maja Opublikowano 6 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2009 Ja jutro ide do szpitala na szczegółowe badania, tydzień temu rozpoznano u mnie zespół wpw. Objawy: zawroty głowy, kołatanie serca, wysokie tętno, zmęczenie, duszności, bóle w klatce piersiowej, sine ręce i stopy, ale może przebiegać też bezobjawowo, mimo to powinna być leczona bo może dobrowadzić nawet do przedwczesnego zgonu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi