Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Jednorazowe mocne uderzenia serca, ból w okolicy serca i stres

Gość Sławek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ! juz około roku wracam na te forum objecujac sobie ,ze to ostani raz ... ale za kazdym razem kiedy trace nadzieje , ze mną wszsytko *Ok * wchodze znowu ... oto moja historja( wiem ,ze niechce sie wam jej czytac bo kazdy ma swoją i z pewnoscia jest ona 100% wazniejsza niz kogos innego).Mam 23 lata i czasem odczowam cos takiego jak by jednorazowe mocne uderzenie serca bez zadnych przyspieszen .. poprostu takie BuuuuUm ! .... mialem trudne dziecinstwo ( alkohol w domu itp) i bardzo sie denerwowalem , nieprzespane noce .. z powodu nerwow i szybkiego bicia serca ... jednak to mi przeszło z czasem a te *uderzenie pojedyncze serca* jak by sie zaczelorobic mocniejsze.Bylem u lekarza rodzinnego zrobili mi EKG , wszystko bylo OK po za tym ,ze wyszlo nadcisnienie przepisalm leki ... i wtedy pojawila sie okazja wyjechania do Kanady do pracy .. zkorzystalem ... (bylo to w przeciagu 2-3 dni). Biorac te leki po okolo 7-8 dniach zaczelem odczowac jakies bole w okolicy serca .. jakis miesien .. nie mialem mozliwosci kontaktu z lekarzem wiec postanowilem odstawic leki i zmieniec siebie ( bylem otyly) ,odziwo po 2 dniach bez lekow bole znikły -.-* ? ,zaczelem uprawiac sport , dieta , herbatki lecznicze,magnez,itp.po okolo 4 miesiacach od tamtego dnia postanowilem odwiedzic lekarza tu na miejcu ... i powiedziec mu o tych dziwnych uderzeniach serca .. przesluchal mnie tylko i powiedzial ,ze wszystko jest ok , niedalem za wygrana przeciez ja to czuje,mowilem sobie .Odwiedzilem 2 lekarza , on osluchal mnie i powiedzial ,ze wszsytko Ok ( jednak objawy nieustawaly) poprosilem o badanie EKG , badanie nic niewykazalo .... mialem pobierana krew i tez nic ... czytałem duzo o nerwicy i mowiac szczerze nawet bym chcial zeby to bylo to a nie wpw .... zanim zaczelem swojo*przemiane * nie moglem spac budzilem sie w nocu, mialem dziwne dreszcze , martwilem sie o wszytko, dzis juz taki nie jestem alee dalej mam te uderzenia serce . Co o tym myslicie ... nie wiem nawet na co liczyc piszac tu .. bo wiem ,ze przez internet nie da sie leczyc ... mam nadzieje tylko ,ze ktos mial cos podobnego i wykazalo mu ,ze to nic groznego : * Pozdrawiam
Gość Christopher

Ja tez to mam powoli przechodzi musisz sobie tlumaczycz ze wiesz co to jest oczewiscie nerwica lekowa i ze to ci przejdzie i sie tym nie przejmowac i nie myslec o tym to sa tylko odczucia ktore nic ci nie mogo zrobic . Bardzo bym polecil linden method http://www.lindenmethod.com jest ona po angielsku . To bardzo mi pomaga czuje sie lepiej i gorzej zalezy jaka pogoda jest na zewnatrz . Musisz przestawic swoje myslenie tylko na pozytywne i tylko pozytywnie myslec . Wiem ze nerwice da sie pokonac i nigdy sie nie poddam nie ma sie czego bac sam sie napedzasz doczekujesz sie odpowiedzi ale nikt nie jest w stanie ci na nie odpowiedzies bo to siedzi gleboko w naszej psychice