Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Wystąjące żyły na dłoniach i stopach przy nerwicy

Gość ewa29

Rekomendowane odpowiedzi

Jest ich pelno:Zaczelo sie od silnego ataku z biciem serca ,wymiotami,biegunka.Potem zimna,goraca ,udezenia goraca z tylu glowy.Napiecia miesni,sztywne nogi,zamykaja mi sie oczy same nie wiem czemu.I uczucie ze zaraz zemdleje.Teraz zaczyna sie mam nadzieje uspakajac bo biore psychotropy i propanolol.Ale to co sie ze mna dzialo to cos okropnego.A Ty Wiolu jakie masz objawy ?Jak dlugo cierpisz na nerwice?
O ... zapomnialam! Jeszcze inne dolegliwosci jak pieczenie calego lewego barku od serca az do reki,klucia serca,brak tchu,pulsowanie miesni,bole miesni, bole glowy ,odbijania sie z zoladka,kula w gardle,tak jakbym miala zacisnieta szyje,i te potworne leki,klucia pod zebrami i duzo innych tez ktorych nie dam rady opisac.
witaj Ewuniu...z ta chorobą walczyłam dwa lata....po 3 wrociła :(ma takie same objawy jak ty kochana DOSŁOWNIE...teraz walcze z nia sama bo dobrze te choróbsko poznałam...doraznie biore persen lub walidol pod język..nie mam w sobie energii,jestem spiąca ciągle a w nocy zle spie..jestem bardzo nerwowa,wszystko mnie irytuje,podstawowe czynnosci sa koszmarem do zrobienia...i dochodza te objawy co masz ty kochana...w atakach pomaga oddychanie przez przepone....trzeba sie nauczyc tylko i sama zobaczysz jaka poczujesz ulge...poczytaj ksiązke RELAKS W 90 sekund...mam 31 lat a czasem czue sie jak 80 letnia staruszka...pozdrawiam cie
Gość KAROLAAA320

Hej dziewczyny... ja też mam nerwice, jaka to jest straszna choroba...mam już dosyć.Ciągle mam nowe objawy a to przeszkoda w gardle, a to zatkane uszy, duszności drętwienie kończyn,napięcie żył kołatania serca i wiele wiele innych. Ciągle dostaję skierowania do coraz to nowych specjalistów ; endokrynolog,kardiolog, pulmunolog,laryngolog,mam już dość czasami wydaję mi się, że to na prawdę coś poważnego wtedy jeszcze bardziej się nakręcam i jest jeszcze gorzej. Jestem załamana ma 23 lata i nie mogę uwierzyć w to co się ze mną stało w ciągu roku.Dostałam hydroksyzynę ale jakoś nie chcę jej brać bo boję się,że mnie otumani. Czy znacie jakieś sposoby na rozluznienie? Pozdrawiam

Tez mieszkam w UK. I objawy nie sa mi obce. Nerwica od lat . Pomogły mi Beta-blokery. Ale rozwalilem żołądek . Nadkwasota maksymalnie dała mi sie we znaki. Cieżko żyć z nerwica , nie mając obok nikogo kto mógłby pomoc . Wszyscy biorą Cie za świra. Sport jest świetnym lekarstwem. Niestety leczącym smutki czekolada i Michaszkami ;) nabawiłem sie wysokiego cholesterolu . Do tego stopnia , ze aż pieją mnie żyły. A wystają bardzo , gdyż trenuje i zrzucilem wagę. Ewa jesli jakoś moge pomoc, będzie mi miło. Po latach wertowania książek medycznych , czuje sie sam jak lekarz pierwszej pomocy ;)

Gość angela1983

Witam was serdecznie, wszystkie te objawy jak kregoslup, nogi ktore mnie jak by rwia w nocy, bicie serca nadwzrocznosc jak mozna to nazwac takie urealnienie swiata, zaczelo mi sie to po ciazy ciagly bol glowy i to dziwne widzenie od tej pory minelo 5 lat i ciagle wraca traz cisnienie, palacy piekacy bol czasem klujacy w klatce piersiowej nie wiem czy to serce czy pluca a teraz te wychodzace zyly sa przerazajace co dzien jestem tak sparalizowana ze juz nie daje rady a mam synka ktorym musze sie zajmowac tyle ukrywam przed rodzina...

Hej wszystkim ja też w UK i niestety wykańcza mnie psychicznie mój stan na całych nogach widać wyraźnie szerokie niebieskie żyły na dłoni wyłazi mi wypukły pajączek z żył nogi rwą i bolą ręka tak samo aż do samej klatki piersiowej czasami serce gniecie jakby ktoś je zaciskał nie mogę uspokoić oddechu boje się że umrę wadzi mi coś w gardle z lewej strony jak się zakrztusze to wpadam w panikę... Mam kłopoty z żołądkiem od 2 lat ciągle odbijam się od ścian bo lekarze tu nawet mnie nie zbadają porządnie... Jestem w dołku czekam na termin do psychologa 😔