Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Szybsze bicie serca, brak apetytu, utrata wagi i mrowienie w palcach

Gość Jaro22

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich mam taki spory problem... Od jakiegos czasu moje serce bije szybciej mam problemy z apetytem, schudlem juz z 12kg(w miesiac). Mam jakies dziwne mrowienia w palcach rak i nog... jak i calych rak i nog. A zaczelo sie od tego... ze pewnej nocy nie moglo mi sie odbic... Cos jak zator powietrza w przelyku. Cos strasznego wzdelo mnie na maxa... a brak mozliwosci odbicia powodowalo ze niby ciezej mi sie oddychalo... i zaczelo sie. Zaczely mi mrowiec na maxa rece, nogi jak i ogolice brzucha.... zaczelem sie pocic... a raczej byl to zimny pot. No poprostu ogolna pnika... a o predkosci bicia serca juz nie wspomne... Ale samo serce mnie nie bolalo. Teraz od jakiegos czasu boje sie normalnie jesc. Ciagle mam obawy ze mnie zatka i bedzie to samo. Lekarz zlecil mi badania... echo serca, tarczyca itp... wszystko pieknie. Jestem ciagle ospaly i oslabiony... 22 juz leze w lozku bo jest poprostu wyczerpany. Dodam tylko ze jak mi sie juz odbilo czulem straszne pieczenie w gardle(zgaga?) Lekarz mi powiedzial ze to albo refluks, albo wrzody, zapalenie rozworu przelykowego(?) lub inna choroba ukladu pokarmowego. A na nerwicy serca konczac. Dodam tylko ze mialem 2 lata temu gastroskopie robiona... i teraz mam zlecona nowa.... a strasznie sie jej boje bo ostatnia wspominam bardzo nie milo.
Hej ja mam też coś takiego że czasami przeważnie gdy leże zaczyna mnie ściskać w gardle i klatce piersiowej i ciężko mi się oddycha to tak jakby brakowało mi powietrza i takie dziwne uczucie w gardle.Wtedy to się tak tego boje bo to tak jak bym się dusiła.Trwa to z 10 sekund i później przechodzi i wtedy mam potrzebe głębokiego oddychania.Dodam że choruję na nerwice serca + lękowa.Bardzo dziwne to uczucie nie do opisania.
Gość zubigreen

Tez mialem takie objawy zawsze mnie leczono na refluks zawsze pieklo mnie w klatce nic nie moglem jesc z czasem tak sie rozwinelo ze wyladowalem na oiom w szpitalu i znalezli plyn w plucach i dostal sie do osierdzia serca ajak tego malo mam cukrzyce 2typ tez wtedy wykryli masakra niedlugo ide robic echo serca mam niby nie dokrwistos czy cos w desen pobolewa mi serce czuje uwieranie w plecach gdzie mam serce jakos daje rade biore leki i dieta niech zbada was kardiolog i badanie nowa technika cukrzyce