Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nagłe, silne uderzenie w okolicy serca

Gość zenek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam od pewnego czasu mam problem z nagłym silnym uderzeniem w okolicy serca które trwa z 2-3 sekundy. Puls normalnie mam ok 60 cisnienie 120-130 na 60-70 wczesniej zdarzały mi sie skoki pulsu do 120 ale juz to mineło. Nie wiem czy to serce czy tez skurcze zołodka lub przepona? dodam ze od jakiegos czasu mam biały nalot na języku, biore leki antygrzybiczne jak narazie nie pomagaja tak wiec może to cos nie tak z żołądkiem?. miałem robione echo, badanie krwi, ekg które nic nie wykazały. Takie nagłe ataki zdarzają mi sie jak narazie ok raz - dwa w tyg. lecz jakos daje do myślenia i nie pozwala normalnie funkcjonowac. Biore magnez, potas, witaminy z grupy B
Gość MALGORZATA
witam! a moze to wlasnie nadmiar magnezu i potasu? zrob badania w tym kierunku,jezeli okaza sie ok.to wskazuje to jeszcze na ucisk kregow szyjnych ,wlasnie takie objawy jak opisujesz do zludzenia sa podobne do problemow z odcinkiem kregoslupa szyjnego. w moim przypadku tak wlasnie bylo. a wszyskie objawy tez przypisywalam sercu i jego pochodnym. lekarka na pierwszej wizycie wyeliminowala serducho,oczywiscie po badaniu osluchowym i ekg. przeswietlenie kregoslupa szyjnego potwierdzilo to. apo naproksen i afobam 0.25mg po oaru dniach daly rezultat oczywiscie od czasu do czasu nawroty sie zdarzaja ,ale juz wiem jak przeciwdzialac. zycze szybkiego rozwiazania problemu i zdowka.
Gość robson89

Witam tez mam taki problem ,czasami niewam silne uderzenie w okolicy mostka i wtedy niekontrolowanie lapie powietrze jest to ogromnie nieprzyjemne ....a problem ten przypisuje nerwicy lekowej,oczywiscie to tylko moje domysly. na nerwice choruje od lilku lat ...serce mam zdrowe robilem badania ,echo ,ekg...czy ktos ma jakis pomysl czym to moze byc spowodowane?...