Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Puchnące i zachodzące mgłą oczy po obserwowaniu zaćmienia słońca

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałam sie zapytac,poniewaz w tamte wakacje miałam nie milą przygode,podczas zaćmienia popatrzyłam na słońce,patrzyłam się na nie tylko sekundy ,skutktego odczuwam do dzis.do pewnego momentu było dobrze,byłamu okulisty nic nie stwierdził nie czułam się tak żle jak teraz.od paru miesięcy na oczy zaczeła zachodzic mi mgła która zchodziła gdy przetarłam lub zamkłam oczy na chwile.z cztery tygodnie temu zaszła mi taka mgła ze prawie nic nie widziałam,położyłam sie na chwile i dopiero póżnym wieczorem zeszła mi z oczu,podczas tego oczy spuchły mi okropnie i bolały.od tego momentu mam problem z wyrażnym widzeniem,mam wrazenie jakbym miała coś na oczach,byłam u okulisty ale ten nic nie stwierdził po zrobieniu badań aparatem,nie wiem co mam z tym problemem zrobic i prosiłabym o porade kogoś kto mogłby mi pomóc go rozwiązać.
Gość malgorzata
a czy lekarz nie powiedzial nic o swiatlowstrecie,sproboj przez kjlka dni pochodzic w ciemnych okularach,i jezeli masz mozliwosc idz do innego okulisty, ja z autopsji wiem i nigdy nie bralam do siebie pierwszej diagnozy bez potwierdzenia,przez drugiego lekarza,bo w wiekszosci przypadkow to rutyniarze. zycze zdrowia i powodzenia.