Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ból w przełyku powyżej mostka

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, kieruję się do was drodzy czytelnicy z problemem, który pojawił się kilka dni temu, chodzi mianowicie o delikatny ból, ucisk w przełyku. Za każdym razem jak przełykam ślinę mam wrażenie, że coś tam w środku mi blokuje. To nie wszystko podążając przewodem pokarmowym w dół odczuwam rozchodzący się ból powyżej mostka, delikatny ucisk. Ktoś może kiedyś zetknął się z podobnymi dolegliwościami i co może być ich powodem, bardzo was proszę o pomoc, na dłuższą metę staje się to bardzo uciążliwe i wyprowadzające z równowagi, pozdrawiam
czesc, ja mam tak od 2 dni, nie moge nawet pic wody, bo ból jest nie do wytrzymania, a sline musze wypluwac... co to jedzienia to wgl nie jestem bo nie daje rady z tym bolem wytrzymac, nie wiem co to moze byc, moze poprostu przewiało, mi sie wydaje ze od tego ze pilem zimne napoje w nocy gdzie bylo zimno..., z rownowaga mam tak samo jak Ty... ide ide prosto i nagle skrecam i nie panuje nad tym..
Byłem u lekarza i padło pytanie czy pił Pan zimne napoje - odpowiedziałem że nie piłem, więc szybko obejrzał mi gardło po czym doszedł do wnoisku ze jest zaczerwienione, kolejno stwierdził że możliwy jest refluks - cofanie się treści pokarmu i naruszanie powierzchni krtani - dostałem bioparox - oraz porprazol jem od niedawna ale efektu nie widać jak boli tak boli jeśli w przeciagu kilku dni nie przejdzie udaję się ponownie na konsultację. Stwierdzić muszę że już nawet sie przyzwyczaiłem do bolu i tak mnie to nie drażni :/ .Moja rada udaj się do specjalisty i podziel sie informacjami, pozdrawiam