Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Dokładność pomiaru wskaźnika INR aparatem

Gość kdz

Rekomendowane odpowiedzi

Gość LukaszSzczecin

Witam, Pytanie do uzytkownikow, niekoniecznie sprzedawcow inratio2: Jest zaleta ktoregokolwiek systemu z punktu widzenia 3 miesiecznego dziecka? (Interesuje mnie chyba glownie ilosc potrzebnej krwi do przeprowadzenia badania). Dodatkowo czy Roche albo HomeSense daje mozliwosc zcertyfikowania / kalibracji uzywanego miernika? Pozdrawiam

Gość Ula2017

Jestem po operacji wymiany zastawki na mechaniczną i poszukuję wiedzy potrzebnej do podjęcia decyzji jaki aparat do pomiaru INR kupić. W swoich poszukiwaniach trafiłam na poniższy link dotyczący wycofywania niektórych serii dotyczących aparatów INRatio i INRatio2 i powiązanych z nimi pasków http://www.urpl.gov.pl/sites/default/files/FSN_Alere%20San%20Diego_16.09.2016_dla%20pacjent%C3%B3w.pdf

Witam od 2009 roku korzystałam z INR Ratio i wyniki były porównywalne z laboratorium. Niestety od lutego tego roku nie ma już tego aparatu,tylko proponujją inne urządzenie. Zdecydowałam się je nabyć. I to był chyba błąd. Urządzenie jest chińskiej produkcji, wyniki są diametralnie różne. Robiłam porównania na nowym, starym i w laboratorium. Niestety nowy znacząco zaniża wartość pomiaru. Będę reklamować. Szkoda, że nie mozna nabyć pasków do *starego*. Osobiście odradzam zakup. To moje subiektywne obserwacje. Pozdrawiam