Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Związki potasu na nadciśnienie tętnicze

Gość Kiepska sprawa

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Kiepska sprawa
Prosiłbym też o napisanie czy macie jakieś groźne choroby bo mam podstawy podejrzewać że nie ma sensu stosować podejrzanych substancji na obniżenie ciśnienia a najlepiej te związki potasu zażywać które przy normalnej ilości nie powinny zaszkodzić.I jeszcze jeżeli te związki nie pomogły to czy inne chemiczne środki(poza innymi odżywkami) pomogły?Ewentualnie też może być o związkach magnezu które też mają pewne działanie obniżające ciśnienie.
Gość Kiepska sprawa
Ja napiszę że sam biorę ale nie same.Generalnie skład jest taki-kwas l askorbinowy(witamina c),tlenek magnezu,węglan potasu i minimalna ilość kwasu nikotynowego(coś w stylu witaminy pp),A ciśnienie prawie zawsze mam albo za niskie albo w normie.
Gość Kiepska sprawa
W sklepie chemicznym kupiłem.Niestety kosztował ponad 50 zł za pół kilograma.Ale znalazłem tutaj taniej magnez: http://www.chemik.aip.pl/pierwiastki.html .Za około 8 kilogramów około 190.to jest sporo ale generalnie magnez nie jest tani a taka ilość by wystarczyła na około 40 lat.Problem w tym że jest to w 1 kawałku.Jeszcze gdzieś widziałem kilogram za niecałe 50 złotych.I do tego trzeba przerabiać jak się nie chce metalu łykać.Ale można jako alternatywę odżywki zastosować warzywa uprawiane na dużej ilości dolomitu-to będzie taniej i lepszy smak będzie.
Gość Kiepska sprawa
Pisałem że węglan a nie wodorowęglan ale generalnie to nie ma istotnej różnicy.A to co pisałem to w sprawie magnezu.Węglan potasu cz.d.a kosztuje około 20 i coś za kilogram.Ale do odżywki bez problemu wystarczy*czysty* a może nawet *techniczny* chociaż co do tego ostatniego mam wątpliwości.Nie będę na razie szukał.Chyba że ktoś napisze że jest zainteresowany zakupem.Ewentualnie można kupić wodorotlenek potasowy.Widziałem zwykle tańszy.Ale ostrzegam że jest żrący i bez reakcji z kwasem lepiej nie łykać bo jest silnie żrący.
Gość Kiepska sprawa
A nie zwróciłem uwagi na coś.Ja bym polecał generalnie do spozycia askorbinian potasu bo podobno ma działanie antynowotworowe.Mozan go łatwo zrobić z kwasu askorbinowego i węglany,wodorowęglanu albo wodorotlenku potasu.Tu więcej jest o tym napisane: http://www.naszezdrowie.com/komentarz_archiwa_20.html .Podobno z kilkuset osób które to brały żadna nie dostała nowotworu.A tu coś w tym stylu co ja zrobiłem ale cena sporo wyższa: http://www.kamaeko.com.pl/jimmi/Firma%20Piccolo%20-%20Faktor%20K-plus%20-%20Lek%20na%20raka_pliki/Zamow.htm .