Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Przewlekły uciskowy ból głowy a nerwica

Gość D.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, * W jednym z artykułów ( o nerwicy) zachęcają Państwo do wysłania maila. * Mój problem trwa już od prawie 7 miesięcy. Otóż 2 stycznia zaczęła * mnie nagle, po przebudzeniu bardzo boleć głowa. I nie przestała do tej * pory. Ból jest raczej uciskowy (obręcz wokół głowy), czasami pulsujący * w niektórych częściach ( zawsze innych - skronie, czoło, tył głowy). * Czasami ból jest niedozniesienia, czasami nieco mniejszy, ale zawsze jest. * Byłam u neurologa, lekarka stwierdziła, że nie ma żadnych objawów * neurologicznych. Rezonans wyszedł prawidłowo, prześwietlenie zatok * też. RTG kręgosłupa szyjnego wykazało jedynie *wyrównaną lordozę * szyjną*, EEG też prawidłowe ( *zapis wysokonapięciowy. bez stanów * napadowych ani drgawkowych*). * W poszukiwaniu jakiegoś rozwiązania (czekąjąc na kolejną wizytę) * przeszukałam internet wzdłuż i wszerz i natknęłam się na nerwicę. * Oprócz bólu głowy do objawów pasuje ciągłe zmęczenie, brak siły na * rzeczy, na które dotychczas miałam siłę (myślałam , że to wynika z * kolei z bólu głowy). Czasami senność, mimo snu 9-11 godzinnego. * * Co to może być? Czy nerwica? Czy może całkiem coś innego? Nie ukrywam, * że jestem osobą podatną na stresy, bardzo wrażliwą, studiuję na * ciężkim kierunku, niemal bez przerwy się uczę, o wiele rzeczy się martwię. * * Prosze o pomoc!
Witaj! a tez mam to samo codziennie boli mnie glowa ale wlasniue czekam na wizyte do neurologa. Dokladnie tak samo mnie boli jestem oslabiona ciagle zmeczona nie wiadomo czym kazde zajecie to dla mnie duzy wysilek. Lekarze twierdza ze to depresja ze stanami lekowymi. Nawet do psychiatry sie zapisalam. Naszczescie nie bede dlugo czekac bo to juz w lipcu. Mnie to tez to bardzo meczy do tego mam jeszcze wiele innych objawow o ktorych nie bede pisac z braku czasu poniewaz mam trojke dzieci. Zaznaczam ze tez jestem bardzo wraliwa osoba. Pozdrawiam.